AKP Milletvekili aday adayı Murat Uzar Milletvekilliği kutsal bir görevdir

AKP Milletvekili aday adayı Murat Uzar,”Milletvekilliği kutsal bir görevdir. Milletvekili olabilmek için bazı özelliklerinizin olması gerekiyor. Gerek...

AKP Milletvekili aday adayı Murat Uzar,”Milletvekilliği kutsal bir görevdir. Milletvekili olabilmek için bazı özelliklerinizin olması gerekiyor. Gereken donanıma sahip olmanız gerekiyor. Kısaca Kocaelili olmanız gerekiyor. Bunların hepsi bende var” dedi


AK Parti’nin 71 milletvekili aday adayı var…
Hepsi de kendisini şanslı görüyor…
Siyaset ve spor camiasının önde gelen isimlerinden biri olan Murat Uzar da bu yıl ki seçimlerde aday adayı oldu.
Uzar da diğer aday adayları gibi şanslı…
Diğer adaylar gibi iddialı…

Neden milletvekili aday adayı oldunuz?
Milletvekilliği kutsal bir görevdir. Milletvekili olabilmek için bazı özelliklerinizin olması gerekiyor. Gereken donanıma sahip olmanız gerekiyor. Kısaca Kocaelili olmanız gerekiyor. Bunların hepsi bende var. Her insanda olması gereken özellikler var. Başımı öne düşürecek bir çalışma içerisinde olmadım. Kocaeli’ye bir şeyler katmak üzere yola çıktım. Kendimi yeterli gördüğüm için bu göreve talip oldum. Hayır ve kısmetimiz ise bunların hepsini yaşama geçireceğiz.

12 Eylül’ü yaşayan biri olarak neler gördünüz?
Ailem büyük bir özveri sonrasında üniversiteye gitmemiz sağladılar. İmkanlar en kısıtlı olduğu dönemlerdir. Ülkemizin ekonomik koşulları oldukça zordur. Ailem tarafından büyük özveri sonrasında İstanbul’a gönderildim benden beklenen okulu bitirmemdir. Ama gelin görün ki o zaman her gün 8-10 öğrenci birbirini vurmaktaydı. İnanılmaz derece de sağ-sol çatışması var. Maalesef içi oldukça boş bir durumdu. Bugün çok daha iyi olduğunu anlıyorsunuz. Olabildiğince çarkın içerisine girmeden okudum. Bunu yaparken de etrafınızda olanlara duyarsız kalamıyorsunuz. Olabildiğince doğru yerlerde bulunmaya çalıştım. En küçük bir olaya bulaşmadan okulum bitti. Öğrenci yurtlarında kalamadım. Çünkü mutlaka taraf olmak zorundasınız. Çatışmayı yaşamamak için dışarıda kaldım.

Kaç yıldır siyasete ilgi duyuyorsunuz?
Siyaset gömleği giymeden önce dolaylı yoldan içerisinde bulunuyordum. Sivil toplum kuruluşlarında yaptığım çalışmalar beni siyaset yapmaya itmiştir. 8-9 STK görev almış durumdayım. Geçmişte de hep bu ortamlarda bulundum. Her zaman topluma bir şeyler veriyorsunuz. Ondan sonra siyasete davet ediliyorsunuz. Benim siyasi hayatım 1999 yılında Yeniköy Belediye Başkanlığına adayı olmam ile başladı. Her zaman siyasete girme noktasında destek oldular. Kısmet olmadı. 99 yılında yaşanan büyük depremi sonrasında kader kısmetin ne kadar önemli olduğunu anladım. 99 yerel seçimleri öncesinde Yeniköy Belediye Başkan adayı olarak bir evdeyim. Yaptığım görüşmeler sonrasında ev sahibi tarafından ben sizin partinize hiç oy vermedim dedi. Burada oturmamı istediler. Binanın karşısı boş dediler. Burada bizim sitede oturacaksınız dediler. Eşim kaşları gözleri ile olmaz derken ben kaporayı yatırdım. Belediye başkanlığını kazanamadım. Depremde bütün her yıkıldı. Eğer orada olsaydım hayatımı kaybederdim. Her şey kısmete bağlıdır.

11 Nisan’da ki listeye girer misiniz?
Girme noktasında çalışmalarımızı yapıyoruz. Kocaelililere faydamın olacağı için ben bu göreve talip oldum. Listeye girmemem durumunda buna en az hayıflanacak kişiyim. Geçmişte bunu yaşadım. Her şeyin hayırlısı.

Geçmiş dönemde siyaset düşündünüz mü? Neden AKP’yi tercih ettiniz?
AKP benim kişisel özelliklerime uyan bir partidir. Katkı vermeyi seven birisiyim. Herkesin hobisi vardır. Benim hobimde insanlara katkı vermektir. Bu kadar iş güç arasında Kocaeli Güneşspor’un maçına gittim. AKP’nin bugüne kadar yaptıkları ortadadır. Anlatmaya gerek yoktur. 2023 hedefi konmuştur. Her bakımından reformlar yapılacaktır. Tabi bu mecliste çok donanımlı olmak durumundadır. Başbakanımız bu net bir şekilde vermiştir. Bu mesajları alan bir AKP’li olarak bana düşen görevde bu konuda deneyimim tecrübem yapabileceğime inanıyorsam katkı vermek isterim. Milletvekili aday adayı olarak bu sürece katkı verdiğime inanıyorum. Ben daha meclise gitmeden meclise önerge sundum. Belde A.Ş.’de ki görevimi herkes biliyor.

Gülenyüzler projesiyle ilgili bilgi verir misiniz?
BELDE A.Ş. bünyesinde Gülenyüzler bulunmaktadır. Engelliler burada çalışıyor. 2009 yılında Gülenyüzler’in yapılandırılması noktasında çalışma yaptım. Gülenyüzler o tarihten bu yana önemli mesafe kat etmiştir. İstedim ki Gülenyüzler gibi merkezlerin sayısı artsın. Bu sayede daha fazla engellilerin çalışması sağlanmalıdır. Bu sayede hukuki bir alt yapı oluşturulmalıdır. Belediye bünyesinde bağlayıcı olmaktadır. Ancak dışarı açmak istediniz de bunu yapamazsınız. Engellileri çalıştırmak gerekirken bu yönde kadrolar dolu değildir. Engelliler şurası yapıldı bende gittim. Hazırladığım projede dışarıda açılacak olan merkezlerde engellilerin çalıştırılmasıydı. Şuradan kabul edilmesi sağlandı. Meclise gönderildi. Meclise gittiğinde cümle değişikliği olmuştur. Bundan dolayı da mecliste tartışmalar yaşanmıştır. Yazım hatasından kaynaklanan durum sonrasında bunlar ortaya çıkmıştır. Burada bilen kişiler olmalıdır. Bu teklifi ben sundum. Özellikle istihdam konusunda kafamda çok şey bulunmaktadır. Kocaeli sanayi bölgesidir. İşsizlik rakamlarını Başbakanımız açıklamaktadır. Kentimiz sanayi kentidir burada işsizlik rakamları yüksektir. İyi bir planlama ve organizasyonla bu aşılabilir. İstihdam, spor, sanayi işletmelerinin planlanması, çok ciddi bir katkı sağlayacak birisiyim.

2011 genel seçimleri neden önemlidir?
Genel seçimler bizleri 2023 Türkiye’sine götürecektir. Dolayısıyla meclisin gücünün yukarılarda olmalıdır. Başbakanımız bunu hedeflemektedir. Yapılacak her şey takım işidir. Kocaeli’nin her tarafının temsil edilmesi gerekiyor. Bunun için 11 oluşturulacak. Doğru hedeflere ulaşmak için gereklidir. 2023’e kadar hedef belirlenen yapılandırmalar bilinçli eller tarafından yapılmalıdır ki toplum kabullensin. Mecliste görev yapacak herkese önemli görevler düşmektedir.

Temayül ve mülakatı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Başlangıçta temayül beklemiyorduk. Teşkilat mensupları kendileri içerisinden çıkmış arkadaşlarına çok ciddi destek verdiler onara ettiler. Siyasetin doğal akışı içerisinde saygıyla karşılıyorum. Aday adaylığımı vakitlice açıklamış olsaydım daha iyi olurdu. Temayül bir hafta öne çekildi. Normal zamanda yapılması gereken temayül yoklamasına göre kendimi ayarlamıştım. Ben teşkilat içerisinde bu kısa sürede 409 kişiyle görüşme imkanım oldu. 1912 kişi oy kullanma hakkı bulunuyordu 508 kişi köy ve mahalle temsilcisidir. Bu kişilere helikopteriniz olsa ulaşmanız mümkün değildir. İlçelerde bir çok ana kademe yöneticilerine ulaşma imkanı bulamadım. 409 kişiyle görüştüm. 10 gün olsaydı daha fazla oy alırdım 800’ü bulurdum. Bugün temayül yoklaması olsa 800 oya ulaşabilirdim. Bu sadece benim için değil bütün aday adayları için oluşan bir durumdur. Ankara’da yapılan mülakatlara bakıldığında adayların duruşlarından konuşma tekniğine bakıldı. 4.5 dakika görüşme yaptım. Aday adayları birbirlerine neler olduğunu paylaştık. Yapılan görüşmelerin arasında en iyi görüşmeyi yaptım.

CHP – MHP’yi nasıl görüyorsunuz?
Sade bir vatandaş olarak bakıldığında iyi hizmetlerin yapılması gerekiyorsa muhalefetin de olması gerekiyor. Muhalefet yapıcı olmalıdır. Yapıcı muhalefet çok şey katacaktır. Bugüne kadar bu misyonu yüklenmediler.

AKP 8 çıkarır mı?
AKP 7 görülüyor. Yüzde 55 oy aldığımız an 8 çıkacaktır. MHP’nin meclis girip girmeyeceği önemlidir. Sağlıklı bir 11 oluşturulması durumunda başarı yakalanıyor. Çok çalışılması durumunda yüzde 100 gelecektir. N Serkan BORLAK

Murat UZAR kimdir?
21 Kasım 1959 İzmit doğumluyum. Ailemin tamamı ve yakınlarımız İzmit ve Kocaeli'nin diğer ilçelerinde ikamet etmekteler. İlkokulu Başiskele ilçemize bağlı Yeniköy'de 1966-1971 yıllarında, Ortaokulu İzmit merkezde İzmit Ortaokulunda 1971-1974 yıllarında, Liseyi İzmit Lisesi’nde 1974-1977 yıllarında, Üniversiteyi İstanbul'da 1977-1982 yıllarda Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladım. Askerliğimi Tuzla Piyade Okulu’nda temel eğitimimi tamamladıktan sonra Yedek Subay olarak Çerkezköy' de 1983-1984 yıllarında 176.dönem olarak yaptım. Askerlik dönüşü 2 ay sonra çalışmaya başladım. İş yaşamımda çalıştığım tüm işletmelerde (özel sektör) iyi bir kariyer yaparak üst düzey yöneticiliklerde bulundum. 1985 yılında evlendim, 2 kız çocuk babasıyım. Gençliğimin tamamı üniversite dönemi hariç İzmit' te geçti. 1997-2007 döneminde yaklaşık 10 yıl İzmit dışında çalışmama rağmen İzmit'teki evimi kapatmadım. Bu süre içinde çocuklarımın eğitimi İzmit'te gerçekleşti. Bu nedenle adeta hiç İzmit' ten ayrılmadım. 1999 ve 2004 yıllarında Yeniköy Belediye Başkanlığına talip oldum. Her ikisinde de çok yüksek yüzdelerde oy almama rağmen kısmet olmadı. Çalışma hayatım süresince sürekli toplumla iç içe oldum. Denizli' de çalıştığım yıllarda Ege Peryön Personel Yöneticileri Derneği ile Denizli Kalite Derneğinin Başkanlıklarını yaptım. Yeniköyspor Kulübünde, İzmit Kadıköyspor Kulübünde yıllarca yöneticilik ve Kulüp Başkanlığı görevlerinde bulundum. Halen KBB Kağıtspor Kulübünün Asbaşkanı, Kocaeli Güneşspor Kulübünün Başkanlığını yürütmekteyim. Birçok sivil toplum kuruluşunda ise aktif görevlerim ve üyeliğim bulunmakta. Halen KBB BELDE AŞ' nin Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktayım. Başiskele Yeniköy' de kardeşlerimle birlikte kurduğumuz Kardeşler sitesinde şahsıma ait evde ikamet etmekteyim.

MURAT UZAR’IN PROFESYONEL İŞ DENEŞİMLERİ
Belde AŞ. - İzmit (Kocaeli Büyükşehir İştiraki)
Genel Müdür Yardımcısı Mayıs 2009 - Halen çalışıyorum.
İzaydaş Atık Yakma AŞ. - İzmit (Kocaeli Büyükşehir İştiraki)
Genel Müdür Yardımcısı Eylül 2007 – Nisan 2009
Formpart Otomotiv San. ve Tic.Aş. - Çorlu (Otomotiv sektöründe Alman ortaklı bir firma)
İnsan Kaynakları ve Mali İşler Direktörü Eylül 2005 – Ağustos 2007
MOPAK Kağıt Karton San. A.Ş. Dalaman Tesisleri Fabrika Müdürü Ağustos 2004 – Eylül 2005
Denizli Basma ve Boya San.A.Ş. -Denizli
GÜNAK Konfeksiyon ve Tic. Ltd. Şti (Her iki işletmeden de sorumlu)
İnsan Kaynakları Müdürlüğü -Haziran 1997 - Şubat 2004
Koruma Tarım İlaçları A.Ş. İZMİT-
Personel ve İdari İşler Müdürü-Şubat 1985 - Temmuz 1994

#

07 Nis 2011 - 13:41 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.