AKP’li Yenice, CHP ve HDP’yi hedef aldı!

Türkiye’de siyaset ısınıyor…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlık sisteminde diretiyor…

Başbakan Ahmet Davutoğlu, mecburen başkanlık sistemine destek veriyor…

Destek vermezse, başına neler geleceğini çok iyi biliyor…

Çözüm süreci dediler, bu süreç samimiyetsiz bir süreç oluverdi…

Her gen şehit haberleri geliyor…

AKP Hükümetinin gündeminde “başkanlık sistemi var”…

AKP’nin 316 milletvekili var…

Muhalefet desteğini alıp 367’yi bulursa, başkanlık sistemine resmi geçiş yapılacak…

330 milletvekilinin desteğini alırsa, başkanlık sistemini referanduma götürecek…

Her ikisini de başaramazsa, AKP’li Burhan Kuzu’nun söylediği gibi erken seçime gidilecek…

Yani yukarıdaki ihtimaller olmazsa, ekim-kasım ayında bir erken seçim yapılacak…

AKP’nin bu seçimlerde hedefi HDP veya MHP’yi barajın altında bırakmak…

***

Türkiye’de siyaset kazanı kaynarken, mevcut siyasiler, eski siyasiler gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunuyor…

Saraybahçe Belediyesi eski Başkanı Halil Vehbi Yenice de bu tartışmalara katıldı… AKP’li olan ve adı her dönem milletvekili aday adaylığı için geçen Yenice’nin sosyal medya üzerinden 1 Kasım seçimleri sonrasında ortaya çıkan durum karşısında yaptığı tespitleri birlikte okuyalım;

***

1-HDP gerçek yüzünü göstererek PKK’yı silahları ile beraber yurt dışına yollayacağına veya silahları gömdüreceğine PKK ile birlikte öz yönetim ilan etmeye kalktılar…

2-CHP genel başkanı ve üst düzey CHP yöneticileri hem HDP’yi hem PYD ve YPG’yi Türkiye’de ve yurt dışında savundular ve savunmaya devam ediyorlar.

3-MİT TIR’ları haberlerini yaparak kendilerince Türkiye'yi dünyada kötü göstermeye çalışan Cumhuriyet Gazetesi ve yazarı Can Dündar'ı destekleyen Kılıçdaroğlu üst düzey CHP yöneticileri paralel yapı İngiliz ve diğer dış ülkeler konsolosları ile aynı amaca hizmet ettikleri resmen ortaya çıktı.

4-Türkiye’nin İran'dan petrol alması diğer ülkelere aracı olması ile ilgili tamamen Birleşmiş Milletler kararlarına uygun Halk Bankası üzerinden aracılık yapan ve Türkiye’nin menfaatlerini koruyan ticarette aracılık yapan Zarrab’ın Amerika'da yakalanmasını fırsat bilen sazanlar, hemen Tayyip Erdoğan aleyhine yazmaya başladılar. Olayın gerçek yüzü ortaya çıkmaya başlayınca da susmayı tercih ettiler.

5-Biz Türk Milleti olarak bir ve beraber olmaya devam ettiğimiz müddetçe Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyetini; Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyada ve Ortadoğu’daki menfaatlerini elde etmesini kimse engelleyemeyecektir.

***

Yenice, olaylara doğal olarak AKP penceresinden bakıyor…

Yenice, çözüm süresi boyunca hükümetin valilere talimat verdiğini, PKK’ye karışmayın dediğini unutmuş gibi… Yenice şunu bilmeli ki; Çözüm sürecinde HDP ne kadar suçlu ise, AKP de o kadar suçludur…

MİT TIR’larıyla ilgili gerçekler ortada… Yenice; Hükümet, TIR’ların Türkmenlere gittiğini söylediğini,  Türkmenlerin “silahlar bize gelmedi” açıklamasını unutmuşa benziyor…

 Zarrab’ın yaptıkları ortada… ABD’de yapılacak soruşturma sonucunda ucu Türkiye’ye, dolayısıyla AKP hükümetine değecektir…

Türkiye, yanlış stratejiler neticesinde Ortadoğu bataklığını girdi… Bakalım nasıl çıkacak?

Sonuç olarak “şehitler ölmez, vatan bölünmez” diyor, herkesi sağduyuya davet ediyoruz.

 

Yıldız kadro bekliyor

Gölcük Tersanesi’ne işçi alınacak... Ama ne kadar işçi alınacağı belli değil…

Tersane’ye işçi alımı için alımı için Maliye Bakanı’ndan kadro beklediklerini ifade eden Türk Harb İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Turhan Yıldız, “Bütün işçilerimiz için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz en kısa zamanda mutlu bir haber veririz diye umuyorum ”dedi. Türkiye’de işsizlik çok… Yeni fabrikalar açılmıyor, yeteri kadar istihdam alanları yaratılamıyor. Bakalım Yıldız, mutlu haberi alabilecek mi?

 

Kandıra’da çorba ikramı

Kandıra Belediyesi, çorba çeşmesi hizmetini Çarşamba günü kurulan Pazar alanına da taşıyor. Çarşı mahallesi Orman Caddesinde kurulan kent pazarında hem esnafa hem de vatandaşa sunulacak çorba ikramı sabah 06.30 ile 09.00 saatleri arasında yapılacak. Afiyet olsun…

 

Gölcük’te kitap sevgisi

Gölcük Sanat Galerisi binasında hizmet veren Gölcük Belediyesi Kütüphanesi, ilçe halkına hizmet vermeye devam ediyor. Bünyesinde barındırdığı hizmetler ile özellikle gençlerin uğrak mekanı olan kütüphane, gün içerisinde yaklaşık 300 kitapsever ve öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Sanat Galerisi’nde hizmet veren kütüphanenin demirbaşa kayıtlı 6 bin 284 kitabı bulunuyor. 24 Kasım 2007 tarihinde açılan kütüphanenin 1700 civarında üyesi bulunuyor. Kitap okumayı sevmeyen bir toplum olarak bu rakam, oldukça yüksek bir rakam…

 

Gülender Sargın kendi işyerini açıyor

12 yıldır Gayrimenkul Danışmanlık sektöründe yer alan Gülender Sargın, Ömerağa Mh. Dar Sk. Başer İşhanı K.3 D.3 İzmit (Yürüyüş yolu Seka Polikilinik Karşısı Erdoğan Optik üstü) adresinde yeni yer açtı. Sargın, “Yeni firmamı açarak sektördeki kariyerimi bir adım daha öteye taşıyorum” diyar. Sargın, yeni yerini 2 Nisan tarihinde açıyor. Kendisine başarılar diliyoruz.

 

Gönül Bağı Mağazası bağışlarınızı bekliyor

Kartepe Belediyesi’nin hayırsever vatandaşların desteğiyle çalışmalarına devam ettirdiği Gönül Bağı Mağazası, yüzleri güldürüyor. Gönül Bağı Mağazası geçtiğimiz ay 35 aile 186 kişiye yardım yapıldı. Karagöz, Gönül Bağı Mağazasına bağışta bulunmak isteyen kurum, kuruluş ya da kişilerin 371 22 33 – 353 45 63 nolu telefonla kendilerine ulaşabileceğini hatırlattı.

 

MHP, Çin Seddi’ni bile aşar!

MHP Genel Merkez Disiplin Kurulu üyelerinden Selim Çakır, sosyal medya üzerinden baraj altı kalacakları yönünde yapılan yorumlara tepki gösterdi. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Çakır, Çin seddini aşacak güçleri olduğunu söyledi. Şu bir gerçek ki, Eğer AKP, haziran ayına kadar 330 milletvekili bulup başkanlık sistemini referanduma götürmezse, ekim veya kasım ayında bir erken seçim yolda.

 

KOÇ-DER yürüyüş yapacak

Kocaeli Otizmli Çocuklar Derneği (KOÇ-DER) Cuma günü saat 14.00’te İzmit Yeni Cuma Camii önündeki Yürüyüş Yolu’nda “otizm farkındalığı” yürüyüşü yapacak. Dernek, otizmli bireylerle el ele olmak için herkesi yürüyüşe davet etti.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler