Alemdar, CHP ve SP’yi destekleyen AKP’li meclis üyelerine tepki gösterdi

Merkez Camii’nin altındaki Çağrı Market’in bulunduğu alanın satışı için meclisten yetki isteyen Alemdar’a kendi partisinden iki meclis üyesi darbe vur...

Merkez Camii’nin altındaki Çağrı Market’in bulunduğu alanın satışı için meclisten yetki isteyen Alemdar’a kendi partisinden iki meclis üyesi darbe vurdu. Satış yetkisi AKP’li iki meclis üyesinin muhalefeti desteklemesiyle geri alındı.

Derince Belediyesi’nin mart ayı meclis toplantısı önceki gün meclis salonunda yapıldı. Toplantıya satış yetkisi tartışmaları damga vurdu. Derince Belediye Meclisi’nden 2009 yılında Merkez Camii altındaki kiralık işyeri ile ilgili olarak satış yetkisi alan Başkan Aziz Alemdar, Encümen kararı ile önümüzdeki 13 Mart’ta satış ihalesi açılacağı ve satışın muhammen bedeli olarak 4 milyon 250 bin lira fiyat belirlendiği duyurulmuştu. Son olarak konuyu Derince Belediye Meclisine taşıyan ve satış için meclisten oylama yapılmasını talep eden Aziz Alemdar’a CHP’liler satış yetkisinin geri alınması ve meclise verilmesi konusunda bir önerge vermeleri Aziz Alemdar’ı şaşırtmamıştı, ama sonuç şoke olmasına neden oldu.

SATIŞ YETKİSİ GERİ ALINDI
CHP’li ve SP’li meclis üyelerinin toplam sayısı 14 olması ve AKP grubunun oyunun ise toplam 17 olması Derince Belediye Meclisi içindeki dengelerin devamlı olarak AKP lehine sonuçlar ve kararlar alınmasına sebep olduğu biliniyordu. Yapılan oylama öncesi Derince Meclis üyelerinden AKP’li Okşin Beçet’in mazeret bildirerek oylamaya katılmaması ile AKP’li meclis üyelerinden Hüseyin Çepil ve İsmail Balcı’nın aleyhte oy vermesi sonucu muhalefet 16’ya 15 oy toplamı sonucu ile Aziz Alemdar’ın satış yetkisini elinden alarak tekrar Belediye Meclisine vermiş oldu. Aziz Alemdar, işyerinin satış yetkisi oylamasında muhalefeti destekleyen AKP’li meclis üyeleri İsmail Balcı ve Hüseyin Çepil’e tepki gösterdi.

#

02 Mar 2013 - 16:31 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.