Altunyuva: İşsizlik şampiyonluğa koşuyor

CHP İl Sekreteri Cihat Altunyuva, tüm illerde eş zamanlı yapılan basın açıklamasında, Türkiye’deki işsizliğin şampiyonluğa koştuğunu söyledi.CHP Genel...

CHP İl Sekreteri Cihat Altunyuva, tüm illerde eş zamanlı yapılan basın açıklamasında, Türkiye’deki işsizliğin şampiyonluğa koştuğunu söyledi.

CHP Genel Merkezi, Türkiye genelindeki tüm il başkanlıklarına ortak basın bülteni göndererek bütün ülkede eş zamanlı açıklanmasını istedi. Bu nedenle Kocaeli'de de dün işsizlikle ilgili basın açıklaması yapıldı. Türkiye'de işsizliğin her geçen gün artarak şampiyonluğa koştuğunu ifade eden İl Sekreteri Cihat Altunyuva, ‘'Türkiye, AKP iktidarında dünyadaki en işsiz 25. ülke oldu. Bu ne demek? Türkiye işsizlikte birinciliğe koşuyor, başa güreşiyor demek. Bugün her 4 gencimizden biri işsiz. Gencimiz çalışmıyor, işsiz. Kadınımız çalışmıyor, işsiz. Kim çalışıyor? İktidar. Neye çalışıyor? Türkiye'yi işsizlikte birinci yapmaya. Sadece 2009 yılında yoksul insanlarımıza tam 800 bin yeni isim eklendi. İnsanımız her gün iş bulma umudunu daha da yitirirken, iş sahibi insanlar bile her dakika kapının önüne konma korkusu yaşarken, ekonomide hangi gelişmeden, hangi zenginlikten bahsediyorsunuz?'' dedi.

KOCAELİ'DE 5.6 ARTIŞ
Türkiye işsizlik cenderesinde kıvranırken Kocaeli'nin de bundan nasibini aldığını belirten Altunyuva, ‘'2008'de yüzde 11,8 olan işsizlik oranı, 2009'da yüzde 19 olmuş. Yani tam yüzde 5.6 artmış. İşçi dertli, işsiz dertli, çiftçi dertli, esnaf dertli. Kocaeli dertli. Ailesi için güvence istiyor. Kocaelili artık tüm halkımız gibi rahat nefes almak istiyor. CHP iktidarında halkımız o rahat nefesi alacak. İktidar, kibir içinde sorunları görmezden gelirken, CHP'nin dinamik örgütü bu ülkenin kılcal damarlarına bile ulaşacak kadar güçlü ve heyecanlı. Mahalle mahalle, kapı kapı dolaşıyor, onların sırt çevirdiklerini biz dinliyor, onların görmezden geldiklerini biz görüyoruz.Bunun çözümü de CHP'nin sosyal devlet anlayışındadır. Bizim işsizliği ortadan kaldıracak çözüm önerilerimiz hazır” şeklinde konuştu.

TEK ÇÖZÜM CHP
Son olarak CHP iktidarı ile işsizliğe çözüm olacak önerileri de sıralayan Altunyuva, “Çiftçinin sırtındaki yük mazot gideridir. Tarımda kullanılan mazottan ÖTV alınmayacak, çiftçi yeniden ayağa kalkacak. Tarıma verilen destek asla kanunun emrettiği sınırın altına inmeyecek. Ziraat ve Halk Bankası özelleşmeyecek, çiftçi her daim devletinin desteğini ardında hissedecek. Sadece tarım sektörü değil, kobiler de finansman açısından desteklenecek. Meslek lisesi ve yüksek okul mezunları tam zamanlı sigortalı sayılacak, yüksek öğrenimde 'okul-sanayi işbirliği' sağlanarak iş güvencesi yaratılacak. Kadın girişimcilerin iş hayatına tekrar kazandırılabilmesi için destek ve özel olanaklar sağlanacak. Ülkemizin üzerinden işsizlik kabusu kalkacak'' diyerek açıklamayı sonlandırdı.
MASA: Basın açıklamasında milletvekili adayları ve partililerde hazır bulundu.

#

13 Şub 2011 - 10:50 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.