Amcasının altınlarını çaldı, ağabeyi polise yakalattı

İzmit Hacı Hasan Mahallesi’nde amcasının 6 kilo altını ve yaklaşık 30 bin Euro parasını çaldığı öne sürülen kişi ağabeyi tarafından yakalandı. Alınan...

İzmit Hacı Hasan Mahallesi’nde amcasının 6 kilo altını ve yaklaşık 30 bin Euro parasını çaldığı öne sürülen kişi ağabeyi tarafından yakalandı. Alınan bilgiye göre Hacı Hasan Mahallesi Yukarı Pazar Caddesi üzerinde ikamet eden İ.A.(61) isimli şahsı telefonla arayan kişi kendisinin polis olduğunu belirterek bir konuda ifade vermesi gerektiğini ve karakola gelmesi gerektiğini söyledi. Telefonun üzerine İ.A. isimli şahıs Saraybahçe Polis Merkezi’ne gitti ancak kendisini aramadıkları söylenince evine geri döndü.


Ağabeyi bagajda 3 kilo altın ve paraları buldu
Evine gelen İ.A. dairesinin dağınık olduğunu ve 6 kilo altın ile 30 Bin Euro parasının sakladığı yerde olmadığını görünce evine hırsız girdiğini anlayarak polise şikayette bulundu. Eve gelen polis ekipleri evde incelemede bulundu. Aradan geçen bir aylık zamanda İ.A.’nın büyük yeğeni A.A. kardeşi M.A.’nın yeni satın aldığı arabasının bagajında 3 kilo altın ve 60 bin TL para bulunca amcasının parasını kardeşinin çaldığını anlayarak durumu amcasına anlattı. Yeğeninin kendi para ve altınlarını çaldığını duyan amca büyük yeğeni A.A. ile birlikte polis merkezine giderek şikayette bulundu.

 

Adliyeye sevk edildiler
Şikayet üzerine harekete geçen Saraybahçe Polis Merkezi Amirliği ekipleri ve İzmit ilçe Asayiş Bürosu ekipleri hırsızlık zanlısı M.A. ile arkadaşı V.A.’yı ikametlerinde gözaltına aldı. Gözaltına alınan yeğen M.A.’nın maddi sıkıntıları nedeniyle amcasının evinin anahtarını çektirdiği ve amcasına telefon ederek evden uzaklaştırdığı, daha sonra da hastane eldiveni kullanarak eve girip altınları çaldığını itiraf ettiği öne sürüldü. Gözaltına alınan M.A. ve arkadaşı V.A. ile birlikte yeni araç aldıkları öğrenildi. Saraybahçe Polis Merkezi’nde işlemleri tamamlanan M.A. ve arkadaşı V.A. adliyeye sevk edildi. Nuri AKÇAHARMAN

#

22 Eyl 2014 - 15:46 Kocaeli- Asayiş

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.