Ankara Katliamı anmasında gerginlik

KESK- DİSK-TMMOB ve TTB Ankara'da yapılan barış mitinginde yaşanan terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenleri anmak amacı ile Sabri Yalım Parkı'nda...

KESK- DİSK-TMMOB ve TTB Ankara'da yapılan barış mitinginde yaşanan terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenleri anmak amacı ile Sabri Yalım Parkı'nda basın açıklaması düzenledi. Açıklama sırasında polis ekipleri parkı çember içerisine alarak geniş güvenlik önlemleri aldı. Açıklamanın bitmesinin ardından Park etrafında toplanan yaklaşık 15 kişilik bir grup "Ne mutlu Türk'üm diyene" sloganları atarak alana girmek isteyince polis ekipleri grubu uzaklaştırmaya çalıştı. Bu esnada açıklama yapan gruptan da "faşizme karşı omuz omuza sloganları atıldı". Polis ekipleri her iki gurubunda gerginlik büyümeden ters yönlere doğru alandan uzaklaştırdı.

 

 

DUR DEMEK SİZİN ELİNİZDE

Gerginlik yaşanmadan önce yapılan basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Şube Başkanı Suca Omurca, "Bizler emek ve meslek örgütleri olarak ülkemizin içine sürüklendiği kaotik ve miliralist ortama dur demek istedik. Ülkemizin başkentinde gür bir barış sesi haykırmak istedik. Bir sorumluluk üstelendik. Ankara'da gür bir barış sesi çıkacak iken bu iradeye bomba konuldu 10 Ekim 2015'te Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük katliamı başkent Ankara'da gerçekleştirildi. 101 insanımızı katillerin Ankara'da rastgele seçtiği bir alanda yitirmedik. Emek-Barış-Demokrasi mitingi için buluştukları alanda yitirdik.  Saldırıları hedefi oldukça açıktır. 10 Ekim katliamının üzerinin örtülmesine, Ankara'nın kirli karanlık dehlizlerine hapsedilmesine izin vermeyeceğiz.  Bedeli ne olursa olsun emek ve meslek mücadelesini yaşatmak için her zaman bir arada olacağız, her zaman omuz omuza olacağız. Bu iktidar bu ülkeye sadece savaş, ölüm, baskı, zulüm vaat ediyor. Bu gidişe dur demek sizlerin elindedir" ifadelerini kullandı.

#

11 Nis 2016 - 11:58 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.