Ankara’da can pazarı: 95 ölü, 246 yaralı

İKİ SALDIRI BİRDEN Ankara'da düzenleneceği açıklanan barış mitingi öncesi, mitinge katılacakların toplandığı yerde saat 10.04’te bir patlama meyda...

İKİ SALDIRI BİRDEN

Ankara'da düzenleneceği açıklanan barış mitingi öncesi, mitinge katılacakların toplandığı yerde saat 10.04’te bir patlama meydana geldi. İlk patlamanın yaklaşık 15 saniye sonrasında ikinci bir terör saldırısı daha yaşandı.

 

95 KİŞİ ÖLDÜ

Başkent’i adeta kana bulayan patlamalarda 95 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı. Olayda 246 kişi da yaralanarak kaldırıldıkları tedavi altına alındı. Yaralılardan 28'i yoğun bakımda tutulurken, 18'i ise ameliyata alındı.

 

Patlama anındaki kargaşanın azalmasıyla HDP Gebze ilçe yöneticisi Ziya Saygı’nın kayıp olduğu fark edildi. Daha sonra Saygı’nın yaşamını yitirdiği öğrenildi. HDP İl Başkanı Mehmet Akgün akşam saatlerinde Gebzeli yönetici Ziya Saygı’nın öldüğünü açıkladı. Saygı’nın cenazesi adli tıp kurumunda yapılan otopsinin ardından Gebze’ye gelecek.

 

İKİ YARALI

Patlamada Kocaeli Üniversitesi eski mezunlarından Denizcan Metin (26) ve KOÜ Tıp Fakültesi öğrencisi Umut Şentürk de yaralandı. Metin Ankara’da Yıldırım Beyazıt Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

 

BİZİMKİLER, PATLAMA NOKTASINA 5 METRE UZAKLIKTAYDI!

Ankara’da yapılması planlanan büyük miting için Başkent’e ilimizden de çok sayıda kişi gitti. TMMOB, DİSK, KESK ve TTB’nin organizesi ile Kocaeli’den 9 otobüsle yaklaşık 400 kişi mitin için Ankara’ya gitti.

 

5 METRE İLE KURTULDULAR

Kocaelili kafilenin de, patlamanın yaşandığı bölgeden sadece 5 metre uzaklıkta olduğu, katliamdan kıl payı kurtulduğu bildirildi. Öte yandan sendika, oda ve birlik üyesi kişilerin üzerlerine et parçalarının isabet ettiği de öğrenildi.

#

11 Eki 2015 - 10:00 Kocaeli- Asayiş

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Hasan - Gebze'ye gelmeyecek Adana'daki ailesinin yanına götürülecek

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Ekim 10:00
01

İzmitli - Ülkede sınır yokmu?..

Bu ülkeye bu kadar patlayıcı,roket atar,silah,bomba vb.malzemeler nasıl sokuluyor?..Bu ülkede sınır yokmu ikitidar nerede?..devlet nerede?..Bu teröristler ülkeye nasıl girdi veya neden güvenlik zaafiyeti var,istikbarat ne işe yarar!..Sen git Avrupanın bir ülkesinin sınırından geçmeye çalış geçebilecekmisin?;Türkiyede dağlık bölgedeki sınırlar ileriye düz alana ilerletilmeli dağda sınır olmaz,Sınır boyuca İsrail gibi beton duvar yapacaksın bu sınırı elektronik denetleme ve gözlem sistemleri ilede destekleyeceksin...

Bu ülkeye neden yabancı sığınmacı alınıyor;bu arap çoğrafyasına sığınmacılara Suudi kralları,prensleri,emirleri baksınlar Osmanlıyı sırtından hançerleyen çoğrafyadan sığınmacı falan istemiyoruz,Türkün Türkten başka kardeşi,dostu yok.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Ekim 10:00