• BIST 97.533
  • Altın 145,745
  • Dolar 3,5801
  • Euro 4,0019
  • Kocaeli : 13 °C
  • İstanbul : 17 °C
  • Sakarya : 13 °C

Antikkapı ustasından Ramazan’a özel tatlı tarifi

Antikkapı ustasından Ramazan’a özel tatlı tarifi
Antikapı’nın tatlı ustası Atay, hanımların mutfaklarında kolaylıkla yapabilecekleri Trileçe tatlısının tarifini verdi.

Antikkapı Restaurant’ın deneyimli tatlı ustası Abdullah Atay, Kocaelili hanımlar için Ramazan’!a özel tatlı tarifi verdi. Usta Atay, son günlerin revaçtaki tatlılarından olan, Balkan lezzetlerinden Trileçe tatlısının nasıl yapılacağını anlattı. Antikkapı Restaurant’ın çok geniş bir tatlı menüsüne sahip olduğunu dile getiren Atay, hanımların bu tarifle iftar sofrasına çok hafif bir tatlı lezzeti katabileceklerini söyledi.

 

KEK VE ŞERBETİN MALZEMELERİ

Kek malzemesi:

1 su bardağı un

1 su bardağı şeker

½ su bardağı karamel sosu

100 gr irmik

1 çay kaşığı kabartma tozu

5 adet yumurta

Bir miktar margarin

 

Şerbet malzemesi:

1 lt süt

1 su bardağı toz şeker

½ su bardağı sıvı krema

 

TRİLEÇE’NİN YAPILIŞI

Antikkapı’nın tatlı ustası Atay, hanımların kısa sürede hazırlayabileceği Trileçe tatlısının tarifini şu şekilde verdi;

Yumurtalarımızı bir kaba kırıyoruz. İçine bir bardak şekerimizi katıyoruz. Elde veya makinede çırpıyoruz. Bu arada alüminyum tepsimize margarinimizi fırında yanmaması için sürüyoruz. Yumurtalarla şekerimizin çok iyi çırpılması gerekiyor ki, iyice kabarsın.

Yumurtamız iyice kabarınca diğer malzemelerimizi un, irmik ve kabartma tozumuzu ilave ediyoruz. Biraz daha hafifçe karıştırıyoruz. Elimizle de iyice karıştığını kontrol ediyoruz. Altını yağladığımız tepsiye malzememizi boşaltıyoruz. Malzemeyi tepsimizin her tarafına yaydıktan sonra üstünü düzlüyoruz. Bunu 30 dakika pişmesi için 180 derece sıcaklıktaki fırınımıza alıyoruz.

Malzemelerimiz fırında pişerken, şerbetimizi hazırlıyoruz. Bir litre sütümüzü bir kaba boşaltıyoruz, üzerine bir bardak şeker ve kremamızı ilave ediyoruz. İyice karıştırdıktan sonra hafifçe kaynatıyoruz. Altını kapattığımız şerbetimizin biraz dinlenmesini bekliyoruz.

Kekimizi fırından çıkardıktan sonra kenarlarını bıçakla tepsiden ayırıyoruz. Daha sonra bir başka tepsi yardımıyla dikkatlice çevirerek, alt üst ediyoruz. Ilık şerbeti her tarafına gelecek şekilde döküyoruz. Şerbetini verdiğimiz tatlıyı bir süre daha soğutuyoruz. Soğuyan tatlımızın üzerine karamel sosumuzu dökerek, her tarafını kapatacak şekilde yayıyoruz.

Karamel sosumuzu tatlımızın üzerine sürdükten sonra küp şekilde kesmeye başlıyoruz. Tatlımız servise hazır. Tatlı tabağınızı mevsim meyveleri veya çeşitli soslarla süsleyerek, konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Hayırlı iftarlar, afiyet olsun.

Okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan gazetemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Kocaeli Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0 262) 323 39 17-18-19 | Faks : (0 262) 322 75 55 | Haber Yazılımı: CM Bilişim