Arızlı konutları için tahliye kararı

Arızlı depremzedelerinin bina aidatlarını ödemediği için İl Özel İdaresi’nin açtığı dava sonuçlandı. Arızlı sakinleri aidatları ödemediği gerekçesiyle...

Arızlı depremzedelerinin bina aidatlarını ödemediği için İl Özel İdaresi’nin açtığı dava sonuçlandı. Arızlı sakinleri aidatları ödemediği gerekçesiyle evlerinden çıkarılacak.
1999 Marmara depremi sonrasında ırak devlet başkanı Saddam Hüseyin”in hibe ettiği paralar ile depremzedelere yapılan ırak arızlı konutları sakinleri dün tekrar hakim karşısına çıktı. Ödenmeyen kiralar nedeniyle haklarında açılan icra davasına katılan depremzedeler”i avukat Mehmet ümit erdem savundu. 1.icra mahkemesinde görülen duruşmaya karşı tarafın avukatlığını Sibel solakoğlu yaptı. Görülen duruşmada mahkemeye sunulan bilirkişi raporu okundu. Davacı vekili ‘bilirkişi raporuna bir diyeceğimiz yoktur. Ancak bilirkişi raporunda faiz ile ilgili her hangi bir açıklama yoktur. O nedenle faiz talebimizden vaz geçiyoruz. Anapara üzerinden karar verilmesini talep ediyoruz. Faiz üzerinden bilirkişi ek rapor aldırılmasını istemiyoruz” dedi. Davalı taraf müdafii ise raporu kabul etmediklerini ve davanın reddine karar verilmesini talep etti.

KONUTLARDAN ÇIKARTILACAKLAR
Mahkeme heyeti aldığı karar ile davacı alacaklı vekilinin itirazının kaldırılması yönündeki isteminin kısmen kabulü ile borçlunun bin 178 TL kira alacağı yönündeki itirazının kaldırılmasına, takibin bu miktar açısından devamına, davalının bi 178 TL alacak üzerinden yüzde 40 icra inkar tazminatına mahkumiyetine karar verdi. Davaya katılan Arızlı sakinleri mahkeme çıkışı karara tepki gösterdiler. Adliye önünde avukatlarını bekleyen Arızlı sakinleri bir süre sloganlar attı.

YOL KESTİLER
Arızlı sakinleri polisinde adliye önüne sevk edilmesiyle tepkilerini arttırdı. Bir süre boyunca burada slogan atan depremzedelere Halkevleri Saraybahçe Şube Başkanı Mihrican Atalay ve TKP Kocaeli İl Başkanı Barbaros Tantan’da destek verdi. Arızlı sakinleri bir süre sonra ödliye önünde ki yolu kesti. Arızlı sakinleri polisin tüm uyarılarına rağmen yola oturarak direndi. Bir komiserin ‘müdahale ederiz’ duyurusundan sonra Arızlı sakinleri yoldan çekildi. Depremzedeler adliyeden çıkan avukatlarıyla kapalı bir alanda toplantı yaptı. Arızlı sakinlerinin avukatı Mehmet Ümit Erdem depremzedelere yaptığı açıklamada temyize gideceklerini, kararın 15 gün içinde yazıldıktan sonra karşı tarafın tahliye işlemine başlayabileceklerini söyledi. Arızlı sakinlerinin karar itiraz etmesi beklenirken sonuç ise merakla bekleniyor.

#

14 Nis 2011 - 10:46 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.