Arslan: Ölümden ve vergiden kaçılmaz

Kocaeli Aydınlar Ocağı’nın 67. Söz Sırası Gençlerde programında “Vergi Karşısında Mükelleflerin Tutum ve Davranışları” konusunda bilgi veren Özlem Ars...

Kocaeli Aydınlar Ocağı’nın 67. Söz Sırası Gençlerde programında “Vergi Karşısında Mükelleflerin Tutum ve Davranışları” konusunda bilgi veren Özlem Arslan, ölümden ve vergiden kaçılmaz dedi.

Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez yaptığı açılış konuşmasında; “Ocağımız 28. şeref yaşını kutlamaktadır. Geçen zamanda yüzlerce ilim, fikir, iş, sanat, siyaset ve devlet adamını İzmitlilerle buluştururken kürsüye çıkan genç sayısı da 70’e ulaşmıştır” dedi. Altmış yedinci “Söz Sırası Gençlerde” programında, 70. konuşmacı olan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İİBF Maliye Bölümü son sınıf öğrencisi Özlem Arslan; “Vergilendirmenin asıl işlevi; Yatırım ve harcamaların karşılanması, büyümeye katkıda bulunarak gelir ve servet paylaşımını düzenlenmesi, Eğitim, sağlık, güvenlik gibi temel hizmetler ve altyapı hizmetlerinin gerçekleşmesidir.

AĞIR VERGİ CEZALARI
Devlet; Daha sıkı denetim, daha ağır vergi cezaları yaklaşımı değiştirilmelidir. Yasalar daha yalın ve anlaşılır hazırlanmalıdır. Vergi sayısı makul seviyelerde tutulmalıdır. Mükelleflerin vergiye bakışını olumlu hale getirmek için çalışmalar yapmalıdır. Ve mükelleflerin yükü olabildiğince hafifletilmelidir. Mükellefler; Devletin yaptığı tüm harcamaların ana gelir kaynağının ödenen vergilerden oluştuğunu, Kaliteli, gelişmiş, zengin bir ülkede yaşamak isteniyorsa vergi verilmesi gerektiğini, ölümden ve vergiden kaçılamayacağını bilmelidir.” dedi.

Hasan Uzunhasanoğlunun sunup yönettiği toplantıya; Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanları Av. Ruhittin Sönmez, Nihat Gürer, Dr. Halil İbrahim Kahraman ve Ahsen Okyar, BBP Kocaeli İl Başkanı Serhat Duyar, daha önceki söz sıra gençlerde programında konuşan; Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Banu Gürer, Server Yıldırım, Nihal Özgirgin, Ahmet Buğrahan Sönmez, Fatma Berre Özdemir, Ayşenur Kahraman Aytekin, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, Kavakçılık Enstitüsü Müdürü Dr. Faruk Şakir Özay, Kocaeli Çukurovalılar Derneği Başkanı Erdoğan Davut, Posoflular Derneği Başkanı Hamit Akbulut, eski Bahçecik Belediye Başkanı İbrahim Gençer, Türk Kızılayı İzmit Şube Başkanı Muzaffer Şişmanoğlu, Dr. Mehmet Karanfil, eski Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkan Yardımcısı Erdal Baykara, Dr. Ali Değirmenci, Statiker Dr. Mithat Bora Bulut, Alca Şirket Müdürü Hasan Baltacı, Tuhafiyeciler Odası Başkanı İsmail Çevikel, Yeminli Tercüman Cemal Barış, Makine Mühendisi İsmail Kaya, Reklamcı Fadime Patan, Final Dershanesi sahibi Kadir Durgun, Makine Mühendisi İdris Karakaş, Nihat Aytür, Ahmet Görgün Küçük, Mehmet Saburlu, İdris Türkten, Burak Okyar, Zeki Aytekin, Hüseyin Mutlu, Nedim Aktürk, Petrolcü Orhan Çakar, Makine Mühendisi Çetin Mut ve çok sayıda dinleyici katıldı.

HEDİYE VERİLDİ
Özlem Arslan’ı, Fakülteden arkadaşı olan Hande Vural, Düzce’den gelerek yalnız bırakmadı. Çok sayıda soruyu cevaplayan Özlem Arslan’a, BBP Kocaeli İl Başkanı Serhat Duyar tarafından Ocağın hediyesi, Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez’in eşi Dr. A. Gülden Sönmez ve Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Dr. H. İbrahim Kahraman tarafından da özel hediye takdim edildi.

Özlem Arslan kimdir?
30 Mayıs 1990 yılında İzmit’te doğan Özlem Arslan ilkokul eğitimine 1996 yılında Özel Atafen Koleji’nde başladı.
Lise hayatına Özel Marmara 2000 Koleji’nde devam etti.
Ardından 2008 yılında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünü kazandı. Halen son sınıf öğrencisidir.
Kocaeli Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ecz. Selçuk Arslan ile bankacı Gül Arslan’ın büyük kızıdır.

#

15 Şub 2013 - 17:06 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.