Aşçılar ve garsonlar artık tek çatı altında

Geçtiğimiz haftalarda kurulması tamamlanan Aşçılar ve Garsonlar Derneği (AŞGADER), federasyon olma yolunda hızla ilerliyor. Yusuf Özcan’ın başkanlığı...

Geçtiğimiz haftalarda kurulması tamamlanan Aşçılar ve Garsonlar Derneği (AŞGADER), federasyon olma yolunda hızla ilerliyor. Yusuf Özcan’ın başkanlığında kurulan AŞGADER Kocaeli, Bursa, Yalova, Adapazarı, İstanbul ve Marmara Bölgesinde üye kabulüne başladı. Bölgelerde dernekleşmeye gidecek olan AŞGADER federasyonu en kısa zaman oluşturacak. Başkan Yusuf Özcan, yaptığı açıklama ile çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

 

MESLEKİ BELGELER VERECEĞİZ

Toplantıda konuşan Başkan Özcan, “Aşçılar ve garsonlar bir çatı altında bir araya geldi. Bundan sonraki süreçte daha farklı çalışmalarımız olacak. Vereceğimiz mesleki yeterlilik belgesi aynı zamanda Halk Eğitim onaylı olacak ve çalışmalarımız resmiyet kazanacak. Aşçının ehliyeti bu belge olacaktır” dedi.

 

YENİ TEÇHİZAT, YENİ BİNA

Aşçılar ve Garsonlar Derneği’nin en kısa zaman yeni bir binaya taşınacağını da belirten Yusuf Özcan, şöyle konuştu: “İmkanları ve mutfağı düzgün ekipmanları son teknoloji bir aşçı laboratuvarı kuracağız. Bizim iş yerimiz mutfağımız. Burada deneme yanılma yöntemi ile stajyer yetiştireceğiz, cezaevlerinde bulunan mahkumlara aşçılık dersleri vereceğiz.” Özcan, ayrıca, 28 Aralık Pazar günü saat 10.00’da AYIŞIĞI Derneği’nde resmi açılışlarını da yapacaklarını söyledi. Emir Hüseyin ÖZKAN

#

23 Kas 2014 - 17:15 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.