Askerleri darp eden gençlerden açıklama var!

İzmit-Kandıra yolu Çubuklu Osmaniye mevkiinde bir otobüsün önünü keserek çarşı izninden dönen 5 askeri darp eden 10 kişi, İzmit Jandarma Komutanlığınd...

İzmit-Kandıra yolu Çubuklu Osmaniye mevkiinde bir otobüsün önünü keserek çarşı izninden dönen 5 askeri darp eden 10 kişi, İzmit Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından öğlen saatlerinde Kocaeli Adliyesi’ne sevk edilmişti. Jandarma ekiplerinin koruması altında adliyeye getirilen 10 kişinin yakınları basın mensuplarının görüntü almasını engellemek isterken arbede çıkmış ve Jandarma Komutanının kolu çıkmıştı. Adliyede işlemleri tamamlanan 10 kişiden 7'si tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartıyla olmak üzere 3 kişi serbest bırakıldı. Arbede sırasında İzmit Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gazi Özdemir'in kolunun çıkmasına neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişinin de polis merkezindeki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

 

Olay ülke genelinde geniş yankı bulurken Kandıra'nın Çubuklu Osmaniye Mahallesi'nin gençleri yazılı bir açıklama yaptı.  Açıklamada

"KAMUOYUNDA “ASKER DÖVME” OLAYININ İÇ YÜZÜ

Şiddet hiçbir zaman tasvip edilir bir durum değildir.

Biz bunun bilincindeyiz.

Yapılanın doğru olduğunu da iddia etmiyoruz.

Ancak kamuoyunda oluşan yanlış bir algıyı da düzeltmek görevimizdir.

BİZ ASKER DÖVMEDİK.

Sivil giyimli beş adet genç, bayanlara sarkıntılık yapıyordu.

Bir arkadaşımız bu kişileri uyarmak istedi.

“Sizin de ananız, bacınız, eşiniz, kızınız var, yaptığınız doğru değildir” dedi.

Bunun üzerine arkadaşımızı darp ettiler.

Arkadaşımız da yapılan ahlaksızlık ve haksızlığa tahammülsüzlüğün verdiği psikolojiden, telefon ile arkadaşlarını bilgilendirdi.

Gerisi hepinizin bildiği gibidir.

Ancak şahısların asker olduğu bilinmiyordu.

Ne var ki, bu şahısların asker olması, yaptıkları çirkinliği daha da arttırmaktadır.

Ayrıca bizim yarımızdan fazlası Güneydoğu’da askerlik yapmış, tamamımız da haftalarca 15 Temmuz nöbeti tutmuş, Devletine, Milletine, Bayrağına aşık, Vatansever insanlarız.

Olaydan dolayı derin bir üzüntü içerisindeyiz.

Asıl bizi üzen ise, sanki bir Vatan Haini kılıfına sokularak, basında çıkan “Asker dövdüler” haberinin yapılmasıdır.

Bilinmelidir ki, yapılan her türlü ahlaksızlık "BAĞLI OLDUKLARI KURUMU DEĞİL, KİŞİYİ, YADA KİŞİLERİ BAĞLAR".

Hepinizin malumudur ki, Ulusal basın da konu hakkında haber yapılırken haberi yerel basından alıntı yaparak kamuoyuna yansıtmaktadır.

Konuyu kamuoyunun bilgisine arz eder, önümüzde ki günlerde bu kişilerin yaptıklarının ayrıntılı bir şekilde ortaya çıkacağının da altını çizmek isteriz.

Lütfen, bir olayı derinlemesine araştırmadan haber yapmamaya özen gösterin.

En derin saygılarımızla…

Çubuklu Osmaniye gençleri" ifadeleri yer aldı.

#

22 Tem 2017 - 14:33 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

11

Sahin - Çubukludaki hemşinli ermeni o. ç. askeri dövüp üstüme atmışlardır köyün laz köyü ile bir ilgisi yoktur megrel ve ermeni koyudur dovdukleri kişide ermeni bir parayla tutup dovdukleri kişidir benim ustume atmislardir suçu suçlamalari kabul etseydim bir başka rutbeli aseri öldurup beni muhebbet hapse tikcaklardi ve isten atilmama sebep oldular iş bulamiyorum sonra askerlerle birlikte yemek yeyip bir guzel güldüler o. c. kimsenin yaptiği yanina kar kalmaz karadenizdeki laz kardeşlerimden maddi destek bekliyorum azeri kardeslerimden de maddi destek bekliyorum adim mustafa keskin azeri ve iranli kardeslerimdende maddi destek bekliyorum şii mezhebindenim bunlari hapisten cikaranda serhan gurkandir ve onun yardakcisi sabanci ailesidir is yerindede kafama ilac dokmuslerdir is yerindende kovmuştur kimsenin yaptigi yanina kar kalmaz iranli kardeslerimden pasaport desteği bekliyorum sabanci yakinda füzeler fabrikasina dustuklerinde anlayacaktir iranli ve azeri kardeşlerimden maddi destek bekliyorum 05416452284 çubuklu osmaniye koyu.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Ocak 10:26
10

yusuf - bunların güvendikleri yerler var bence türk askerine saldırmak icin fırsat uydurmuşlar belkide asker kaçakları bunlar incelensin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Temmuz 14:33
09

derinceli - birde inkar ediyorlar asker dövmekle övünenler sizde. moda oldu asker dövmek bunlar gibilerede gün doğdu fırsat dogdu . ne ceza verileceğini yakınen izleyeceğiz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Temmuz 14:33
08

Mandıralı - Bunlar eskiyaml yoksa ppk ml siz kimsiniz yol kes darp et ondan sonra biz asker dogmatik deyin varml öğle bir dünya kanun gereken cezayı varsin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Temmuz 14:33
07

Metin - Burada askerlerin bayanlara sarkıntılık ettiğini gören varmı şikayetçi olan varmı diyenlere sesleniyorum seninde karına kızına bacına sarkıntılık yaparlarsa bu şekildemi konuşursun günde kaç bayan tacize uğruyor adım lekelenmesin diye şikayetçi olmuyor olsan ne olacak burada onları sivil kıyafetle dışarıya salanında suçu var kimse boş yere otobüs durdurup adam dövmez.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Temmuz 14:33
06

gölcüklü esnaf - bunlara gençler sıfatı vererek sempatik göstermeyiniz eşkiyalar yol kesen otobüs basanlar bunlar. diğer yolcuların bile bunlar üzerinde hakkı var

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Temmuz 14:33
05

VATANDAŞ. - evet size birisi güzel akıl vermiş cezanız az olsun diye esas ceza dışarı çıkınca olacak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Temmuz 14:33
04

nail - diyelim askerler bayanlara sarkıntılık etti linç etme hakkını size kimseveremez... bu devletin kanunları var....resmini çeker o askerleri sikayet edersin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Temmuz 14:33
03

Orhan Tüzmen - Uydurma ve kendilerini temize çıkarma gayretleri içinde oldukları açıkça belli.Magandalık ve vatanseverlik görüntüsü altında yaptıkları hiç bir mantık ve dürüstlükle bağdaşmayan bir tarzdır.Kendilerini kınıyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Temmuz 14:33
02

HAYALET - Bu askerler kime sarkıntılık etmiş, şikayetci bayan varmı arabada. Kamerada dayak anları varsa, sarkıntılık kayıtlarıda olması lazım. Buna göre değerlendirelim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Temmuz 14:33
01

Körfezli - Ben olsam o askerleri takip eder komutanlarına şikayet ederdim zaten onları kışlada döverlerdi yoksa bizim insanımız bir suçu olmasa askeri dövmez bir lokantaya girse karnım aç dese karnını doyurur cebinede para koyarlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Temmuz 14:33