"Asla futbolculara dokunmayın, size dokunanları da affetmeyin!.."

Yoğun bir katılım ile gerçekleşen seminerde oyun kuralları ile ilgili son değişiklik ve talimatlarla ilgili detaylı bilgiler verildi.   PROTOKOL TA...

Yoğun bir katılım ile gerçekleşen seminerde oyun kuralları ile ilgili son değişiklik ve talimatlarla ilgili detaylı bilgiler verildi.

 

PROTOKOL TAM KADRO

Seminere MHK 11. Bölge Sorumluları İsmet Cengiz ve Sadettin Güler, Kocaeli İl Hakem Kurulu Başkanı Kerim Akdülger, Bolu İl Hakem Kurulu Başkanı Ayhan Şentürk, Zonguldak İl Hakem Kurulu Başkanı Erol Pesen, Karabük İl Hakem Kurulu Başkanı Ekrem Değirmenci, Bartın İl Hakem Kurulu Başkanı Faik Kapsız, Düzce İl Hakem Kurulu Başkanı Kerim Görün, Sakarya İl Hakem Kurulu Başkanı Ercan Yıldırım, illerin hakem kurulu yöneticileri, TFFHGD Kocaeli Şube Başkanı Mecit Keskin, Ulusal ve BAL hakem ile gözlemciler katıldı.

 

HAL VE HAREKETLERİNİZE DİKKAT EDİN

MHK Üyesi 11. Bölge Sorumlularından İsmet Cengiz tarafından gerçekleşen seminer 4 saat sürdü. Video ve yazılı görseller eşliğinde konuşan İsmet Cengiz "Hakem de insandır ve hata yapacaktır. Geçmişinizle çok yaşamayın. Her zaman belli bir hedefiniz ve idealiniz olsun. Maçın her anında algınızı yüksek tutun. Futbolcular ve teknik adamlarla olan iletişiminize kesinlikle çok dikkat edin. Asla futbolcuya dokunmayın. Size de kimse dokunamaz. Duruma göre sarı ya da kırmızı kartınızı gösterin ve kesinlikle affetmeyin" dedi.

 

ELLE OYNAMALARDA

Her zaman tartışılan elle oynama pozisyonları ile ilgili olarak konuşan Cengiz "Elle oynamalarda kol vücuttan açıksa, olayın -Çarpma- ya da -Elle oynama- durumuna bakmadan direk düdüğü çalın ve kararınızı verin. Kalesini terk eden kaleci, yanlışlıkla da olsa topa eli ile temas ederse pozisyona göre sarı ya da kırmızı kartınızı düşünmeden çıkarın. 20 santimlik ofsayt hatası kabul edilir. Fazlası sıkıntıdır. Yardımcı hakemin duracağı yer çok önemli. Son adam hattından şaşmayın. Gözünüzü son adamdan ayırmayın. Topu çok seyretmeyin. Dalarsanız, sorun yaşarsınız” dedi.

 

"DERHAL" KONUSU

Gözlemcilere de bilgi veren Cengiz "Hakemler... Anlık hatanızı görür ve yanlışınızı -Derhal- kendiniz düzeltirseniz puanınız kesilmeyecek. Ancak hatanızı yardımcınız düzeltirse sizin puanınız kesilir, yardımcınız bonus kazanır. Gözlemcilerimiz... Raporlarınızı tutarken hassas olun. Hangi durumlarda bonus, hangi durumlarda puan silineceğini iyi bilin" ifadelerine yer verdi. Ulusal ve BAL Hakemleri seminerin ardından 11. Bölge Atletik Test Koşuları'nı yapmak üzere tartan piste geçti. Erdem ÖVÜÇ

#

14 Oca 2016 - 13:59 Kocaeli- Spor

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.