Atlı Eğitim Merkezi’nde çok yönlü eğitimler sürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in himayelerinde Gaziler Dağı’nda kapılarını açan Atl...

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in himayelerinde Gaziler Dağı’nda kapılarını açan Atlı Eğitim Merkezi Gebzeli çocukların ilgi odağı oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında Gaziler’de bulunan Atlı Eğitim Merkezi’nde Gebzeli ilköğretim 4. Sınıf öğrencilerine binicilik sporu tanıtılıyor. Haftanın üç günü 41 ilkokuldan belirlenen sınıflardan bin 200 öğrenci eğitimlere katılıyor. Eğitime katılan öğrencilere ilk olarak ata nasıl binileceğini anlatan film izletiliyor. Öğrenciler daha sonra eğitim merkezinin tesisinde bulunan yemlik, eğerlik, at yıkama ve at hazırlama bölümlerinde işin uzmanlarından bilgi alıyor. Eğitim sonunda toog başlık ve yeleklerini giyen çocuklar eğitmen ve seyisler eşliğinde ata biniş kurallarını atın yanında ona dokunarak öğrenip sonra uygulayarak gerçekleştiriyor. Eğitimler öğrencilere biniciliği öğretmenin yanı sıra hayvan sevgisini de aşılıyor.
Dezavantajlı gruplar için de terapi merkezi olarak hazırlıklarını sürdüren tesiste, bu anlamda da hizmet verilecek. Fiziksel, zihinsel ve psikolojik yönden hastaların kendilerini daha iyi hissetmeleri ve tedavi süreçlerine katkı sağlanacak. Ayrıca binicilik eğitimi alan öğrenciler boş vakitlerini merkezde oluşturulan satranç sınıflarında satranç oynayarak değerlendiriyor. Merkezde verilen eğitimler doğrultusunda çocukların hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerine katkı sağlanıyor.

#

24 Mar 2017 - 02:30 Kocaeli- Eğitim

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.