AVON'DA İŞÇİ KIYIMI

AVON Gebze  deposunda çalışan 2 işçi  sendikal faaliyet gösterdiği gerekçesiyle işten çıkarıldı,  arkadaşlarına destek vermek için diğer işçiler eyle...

AVON'DA İŞÇİ KIYIMI
Haber albümü için resme tıklayın

AVON Gebze  deposunda çalışan 2 işçi  sendikal faaliyet gösterdiği gerekçesiyle işten çıkarıldı,  arkadaşlarına destek vermek için diğer işçiler eylem başlattı.

 

iceee-003.jpg

 

AVON'un Gebze'de bulunan tesisinde  2 işçi sendikalar faaliyette bulundukları gerekçesiyle işten çıkarıldı.  Aynı şekilde AVON'un İzmit tesisinde de  8 işçinin çıkarıldığı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak  açıklama yapan  Gebze AVON işçileri, 130 yıllık geçmişe sahip ve 10 milyar dolarlık cirosu dünyanın en büyük doğrudan satış şirketi olan AVON'un çalıştırdığı kadın işçileri sağlıksız ve ağır çalışma koşullarında  çalıştırdığını belirterterek, "Bizler ağır ve sağlıksız  çalışam koşulları, bel, boyun, bilek eklemlerinde  kaçınılmaz meslek hastalıkları,mobbing ve tacizler ile mücadele ediyoruz. 10 yıllık deneyimlerimize rağmen hala asgari ücret alıyoruz. Kendimize ve ailelerimize zaman ayıramıyor, fazla çalışınca  baskı altında eziliyoruz. Fazla mesai yapmayı reddettiğimiz , hakkımızı aradığımız için işten atılıyoruz.

 

İNSANCA ÇALIŞMA KOŞULLARI TALEP ETTİK

Bizler, yıllardır süren bu baskı, kötü çalışma koşulları ve güvencesizliğe karşı, sessiz kalmadık. Son olarak işçisi olduğumuz taşeron firmanın devredilmesi ile birlikte  çalışma koşullarımız ve özlük haklarımızı geriye götürecek yeni sözleşmelere imza atmayı reddettik, adil ücret ve insanca çalışma koşulları talep ettik.  Dahası  birlikte, dayanaşarak, örgütlü davranmaya cürret ettik. DGD-Sen Sendikasına üye olduk.

19 Mayıs günü Gebze  AVON deposunda çalışan 2 işçiye işten çıkarıldığı  bildirildi. Deneyimli ve bazıları ise iyi eleman  seçilmiş, üretim hattının farklı her noktasında çalışabilecek yetenekte  işçiler kapının önüne kondu. Çünkü iki yüzlü politikalarıyla, 'kadınların güçlenmesini' şiar edindiğini iddia eden AVON, haklarımızı talep etmemizin ve sendikalaşmamızın  önüne geçmek istiyor.

 

ARKADAŞLARIMIZ GERİ ALINSIN

12 yıldır Türkiye pazarında olan AVON'un Türkiye'de ki ilk kadın gene müdürü, firmayı diğerlerinden ayıran en önemil farkın, 'Dünyanın her yerinde milyonlarca kadına ve ailelerine daha iyi bir hayat olanağı kazandırması' olduğunu söylüyor.  AVON yetkilileri iki yüzlü pazarlama stratejilerin bir tarafa bıraksınlar ve bizler ve ailelerimize daha iyi bir hayat sağlayacak taleplerimize kulak versinler.  Taleplerimiz ise, işten atılmalara son verilsin, atılan arkadaşlarımız işe geri alınsan, sendikalaşma hakkımızın önündeki engeller kaldırılsın".

 

Haber: Cengiz Akgün

#

23 May 2016 - 12:20 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.