Avrupa Azerbaycanlılar Kurultayı

Geçen hafta 28-30 Nisan tarihleri arasında Almanya’nın Berlin şehrinde
Avrupa Azerbaycanlılar Kurultayı yapıldı. Eski başkan Başar Kömür’ün yerine
Samire Patzer İsmayılova başkan seçildi. Divan Başkanlığı’nı Diasporadan Sorumlu Devlet Bakanı Nazım İbrahimov yaptı. Divanda Cumhurbaşkanı Siyasi Şube Müdürü Ali Hasanov ile Azerbaycan’ın Almanya Büyükelçisi Parviz Şahbazov bulundular. Kurultayda geçmişin eleştirisi ile geleceğin programı ve projeleri tartışıldı.
Türkiye’den Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu’nu temsilen ben ve başkan yardımcım, aynı zamanda İzmir Derneği Başkanı olan Turgut Arat vardı. Seçimde ısrarla istemediğimi belirtmeme rağmen tekrar ikinci başkanlığına getirildim. Artık iki yıl süre ile Avrupa’daki teşkilatlarla yoğun çalışma mecburiyetindeyiz.

Belediye başkanlarımıza alkış
Konuşmacı olarak TADEF’in (Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu) Türkiye’deki faaliyetlerini anlattım. Kartepe ve Derince Belediyelerimizin verdiği Haydar Aliyev Parklarının açılışını ve Büyükşehir Belediyemizin verdiği Azerbaycan Kültür Evinin Sekapark’ta açılışını yapmak üzere çalışmalarımızı anlattım. İzmit Belediyemizin vereceği üç katlı tarihi binayı açıkladım. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanımız Sayın Nevzat Doğan, Kartepe Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Karabalık ve Derince Belediye Başkanımız Sayın Dr. Aziz Alemdar Başkanlarımızın adlarını tek tek söyleyip teşekkür edince her birine yoğun alkış temposu tutuldu. TADEF adına ve özellikle de Kocaeli adına onur duyduğumuzu söylemeliyim. Kasım ayı içinde bizim de Kurultay yapma dönemimizdir. Bununla ilgili hazırlıklar için Azerbaycan Diasporadan Sorumlu Devlet Bakanı Nazım İbrahimov Bey’le uzun görüşmemiz oldu. Bir yıldır her yerde açıkladığım kesin düşüncemi tekrar kendilerine iletip aday olmayacağımı da belirttim.
TADEF Genel Başkanlığı onurlu bir görev olduğu kadar bütün zamanını alan, özel yaşamını sıfıra indiren ağır bir görevdir. Israrlarına rağmen, yorulduğumu açık ve kesin bir dille belirttim. Yerime geçecek arkadaşa da bütün gücümle destek olacağımı belirttim.
Berlin Kurultayında müşterek birçok dostlarımızla da bilgi alışverişinde bulunup, hasret giderebildik. Bunlardan birisi de Prof Dr. Hakkı Keskin’dir. Hakkı Bey 2005-2009 yıllarında Federal Almanya Parlamentosu Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyesi oldu. Hakkı Bey Almanya’da yaşamasına rağmen Türkiye’nin gündemini dakika dakika izleyen bir akademisyendir. Türkiye’nin olumlu imajı ve başarılı olduğu alanlarda gurur duyan ve olumsuz taraflarına da oldukça üzülen bir yapıdadır.
Kendisi Azerbaycan Almanya Büyükelçisi Parviz Şahbazov ile elbirliği yaparak birçok alanlarda mücadele edip bu mücadeleden galip çıkmışlardır. Keşke Almanya’da Hakkı Bey’lerin sayısı çok olsa…
Hakkı Bey Trabzon’ludur. Trabzon’a ara sıra gelmesine rağmen Trabzon’un gözünde tüttüğünü söylüyor. Herkese ilettiği selamlarını köşemiz kanalı ile iletmeyi bir borç biliyorum.
Kurultayda seçilen arkadaşlara zor görevlerinde başarılar diliyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Bilal Dündar - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler