Avrupa Birliği Bakanından açıklama

Çiçeği burnunda Avrupa Birliği Bakanı (AB) Haydar Konca Beyin koltuğuna oturur oturmaz yaptığı açıklama hepimizin kanını dondurdu. Kocaeli’de yıllardır avukatlık yapan Haydar Konca ile birbirimizi iyi tanıdığımızı düşünüyorum.

Milletvekili adayı olunca beni telefonla aradı. “Bilal Bey bilmem içine siner mi? Ben HDP’den milletvekili adayı oldum” demişti.

Ben de kendisine “Tercihindir. Hayırlı uğurlu olsun. HDP mum ile arasaydı senin gibisini bulamazdı. Diliyorum bir denge unsuru olursunuz” demiştim.

Yıllardır Türkiye’de özelikle de Kocaeli’de tarihi gerçekler ışığında Ermeni mezalimi ile ilgili paneller, konferanslar, sergiler, radyo ve televizyon programları yaptık. Gazetelerde birçok kez haber olarak yayınlandı.

Bizim çalışmalarımızı ve faaliyetlerimizi teşbihte hata olmazsa Mısır’da sağır sultan bile duydu. Bakan Haydar Beyin bunları duymaması ve bilmemesi imkânsızdır.

Haydar Konca Bey tarihi gerçekleri Muş’da yaşayan Ermeni zulmünü birebir yaşayan hemşerileri olan insanları mutlaka yakinen biliyordur.

İlimizden HDP’den milletvekili seçilen Haydar Konca Bey, Avrupa  Birliğinden sorumlu baş müzakereci durumda olan Bakandır.

Haydar Bey uzun yıllardır Kocaeli’de avukattır. Hemen hemen herkes tanıyıp bilmektedir. Ortak görüş olarak herkes sakin, beyefendi olarak tanır ve bilir. Haydar Beyin HDP için bir şans olduğu kabul edilir.

Bakanlığının ilk toplantısında bir gazetecinin sorusu üzerine “Ermenilere katliam yapıldığı çok açık ve nettir. Bunu herkes kabul ediyor. Esas itibari ile bunu kabul etmeyen yok”

Bu basında çıktıktan sonra Azerbaycan ve Türkiye’de yoğun tepki ile karşılandı.

Bakan Haydar Beyi arayıp konuyu bizzat kendisinden dinlemek amacı ile görüştüm.


BAKAN HAYDAR KONCA İLE TELEFON GÖRÜŞMEMİZDİR

3 Eylül Perşembe günü sabah 09.30’da Bakan Haydar Konca Beyi telefon ile aradım. Konuşmamızda basında çıkan beyanınız dolayısıyla çok üzüldük. Türkiye ve Azerbaycan kamuoyunda büyük tepki aldınız. Bu konuda bir açıklamanız olacak mı?

Bakan; Bilal Bey bir gazetecinin sorusu üzerine kısa açıklamam oldu. Basında bu konu çarpıtıldı. Ben “Soykırım” kelimesini hiç kullanmadım. O devirde her iki tarafın birbirine katliam yaptığını söyledim. Türk Tarih Kurumunun da teyit ettiği sözleri ve bilgileri dile getirdim. Türkiye büyük devlettir. Karşılıklı bu konular konuşulmalıdır diye düşünüyorum.

Ben; Haydar Bey Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütün dünya kamuoyuna arşivlerini açtı. Ermenistan arşivlerini bile açmadan kaçınıyor. Muş’ta bile Ermeni mezalimini yaşayan binlerce insanları mutlaka biliyorsunuz.

Bakan; Ben Muş’ta çalıştım biliyorum.

Ben; Haydar Bey sizi Federasyonumuza davet ediyorum. Her türlü belge ve bilgi mevcuttur. Konuşmamızda fayda olacağını düşünüyorum.

Bakan; Bu hafta sonu Kocaeli’ye gelemeyeceğim. İleriki bir tarihte sizi ziyaret edeceğim. Ben ülkemi zora sokan bir açıklama yapmadım. Basına tekrar ikinci bir açıklama da yaptım dediler. Birbirimize teşekkür ederek telefonu kapattık.


AZERBAYCAN HAYDAR ALİYEV KÜLTÜR EVİNE DAVET

Sırf Erzurum, Kars ve Ağrı’da 1915 yıllarında 110.000 (yüzonbin) insanımızı katleden Ermeniler değil midir?

Azerbaycan topraklarının %20’sini işgal edip sırf Hocalı Kasabası’nda bir gecede 613 insanı hunharca katledip soykırım uygulayan Ermeniler değil midir?

Yurtdışında bulunan ve o ülkenin koruması altında olan çeşitli ülkelerdeki 44 Türk hariciyecinin ASALA Terör Örgütü kanalı ile katledildiklerini kimse unutmuş olamaz.

Bütün tarihi gerçekleri belgeleyen ilmi eserleri ve katliam resimlerini gerçek yönleri ile görmek incelemek ve en ince teferruatına kadar öğrenmek adına Sayın Haydar Konca Beyi Kocaeli Sekapark’ta bulunan Azerbaycan Haydar Aliyev Kültür Evine davet ediyoruz.

Telefon konuşmamızda söz verdiler. Her konuda belge ve bilgileri kendileri ile paylaşmak üzere Sayın Haydar Beyi dört gözle bekleyeceğiz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Bilal Dündar - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler