Ay: Halkımız bileziğe ve cumhuriyete yönelsin

Gölcük’ün köklü kuyumcularından Ay Kuyumculuğun sahibi Ahmet Ay, bilezik ve cumhuriyet altınının daha çok değer kazandığını söyledi. Ay yaptığı açıkl...

Gölcük’ün köklü kuyumcularından Ay Kuyumculuğun sahibi Ahmet Ay, bilezik ve cumhuriyet altınının daha çok değer kazandığını söyledi. Ay yaptığı açıklamada, “Ramazan ayında altın fiyatları düşük. Altının gramı 99 lira. Vatandaşlara tavsiyem cumhuriyet altını ya da bileziğe yatırım yapsınlar. Çünkü bu iki altın geri dönüşlerinde onlara para kazandırır. Şu anda Ramazan olması sebebiyle satışlar durgun. Fakat Ramazan’dan sonra artacak olan düğünlerle birlikte satışlar canlılığa kavuşacaktır. Yaz sezonu olduğu için peşin satış var” dedi.

 

“ÇEYREK ALTIN TERCİH EDİLİYOR”

Ay, “Neden çeyrek yerine bilezik? Darphane de bunu anlatmaya çalışmış fakat net ve şeffaf bir açıklama yapamamış. Çeyrek son yıllarda en çok tercih edilen altın türü olarak toptancılar tarafından yüklü olarak toplanıyor ve piyasaya işçilik katılarak sürülüyor. Şimdi düşünün bir balı sadece siz üretiyorsanız nasıl satarsınız? Buna yüklü kar koyarsınız. Talep çok ve biz teksiniz. İşte çeyrekte onlarında yaptığı burdur. Bugün yarım, cumhuriyet ve bilezik çok daha karlı bir yatırımdır. Türkiye’de çeyrek talebi artana kadar bu kadar revaçta değildi ve bu kadar işçilik fiyatı yoktu. Aynı şekilde talep olmasa yine düşer ama dikkat altın düşer demiyorum işçilik düşer. Bu neden ile en mantıklı yatırım çeyrek değil, yarım veya bileziktir ”diyerek müşteriyi uyardı.

#

06 Tem 2015 - 15:52 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.