Aydın Ünlü: Herkes cevabını 1 Şubat’ta alacak

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, MHP yeni il  yönetiminde olması beklenen çok sayıda isimle Cafe Negra’da bir araya geldi. Hem kent gündemini hem de il kon...

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, MHP yeni il  yönetiminde olması beklenen çok sayıda isimle Cafe Negra’da bir araya geldi. Hem kent gündemini hem de il kongre sürecini değerlendiren Ünlü, basın mensuplarının sorularına yanıtladı. Toplantıya katılan isimler arasında Yasin Dökmen, Ömer Öztaş, Ögetay Bal, Kocaelispor eski Başkanı Nebil Uzun, İl Başkan Vekili Fatih Galyan, İl Başkan Yardımcısı Volkan Erap ve Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Gürcan Kolay vardı. Bu isimlerden Nebil Uzun’un ise listede yer almayacağı kaydedildi.

 

“AKP’NİN BÜROKRATLARI YORULDU”

İlçe kongrelerini geride bıraktıklarını hatırlatan Aydın Ünlü, “İl kongremize hazırlanıyoruz. Kocaeli siyasetini yakından takip ediyoruz. Kentimizde kar yağışı sonrasında elektrik kesintileri yaşanmıştır. İnsanlarımız mağdur olmuştur. AKP’nin bürokratları yorulmuştur. Belediye ve Valilik kriz masası oluşturmadı. Kendilerine bu öneriyi götürdük cevap gelmedi. Kocaeli Himalaya Dağları değildir. Kocaeli bu yapılanları hak etmiyor. Vali Bey’i de göreve davet ettik kendisinden cevap alamadık” dedi.

 

“CİVELEK HADDİNİ AŞTI”

AKP İl Başkanı Mahmut Civelek’e yüklenen Ünlü, “Başörtüsü konusunda açıklama yapan Mahmut Civelek haddini aşmıştır. AKP’nin iktidardan gitmesi demek MHP’nin iktidarı demektir. Başörtüsünün garantisi MHP’dir. 2015 genel seçimlerinde ya bölünürüz ya da çatışırız durumu ortaya çıkmaktadır. 2015 MHP’nin iktidarı olmalıdır. Eyalet sistemi konuşulmaktadır. Bundan dolayı MHP’nin iktidarı gerekiyor. Kimse din üzerinden siyaset yapmasın. Bundan vaz geçsinler” ifadelerini kullandı.

 

“DELEGASYON BENİ TANIYOR”

MHP İl Başkan Adayı Hüseyin Murtazaoğlu tarafından yapılan açıklamada Ünlü tarafından delegelerin keklik görüldüğü değerlendirmesine de yanıt veren aydın Ünlü, “Delegasyonun herkesi değerlendirdi. Ülkücü camia içerisinden gelmiştir. 639 il delegesi 1 Şubat kongresinde uç beyini seçecektir. Kesintisiz siyaset yapan her zaman MHP’nin içerisinde olan bir isim olarak delegasyon beni yakından tanımaktadır. İl delegesi 1 Şubat tarihinde gerekeni söyleyecektir” şeklinde konuştu.  

 

“HERKES CEVABINI 1 ŞUBAT’TA ALACAK”

İl Başkanı Ünlü, “Siyaset içerisinde olan bir isimim. Diğer adayların ne durumda olduğunu il delegeleri tarafından bilinmektedir. Son on yıldır MHP içerisinde olmayan arkadaşlarımızın bir ay kala il başkanı adayıyım demelerini delege değerlendirecektir. Delegasyon bunu soracaktır. Herkes cevabını 1 Şubat tarihinde alacaktır” açıklamasında bulundu.

 

“ÇAKMA ADAYLAR ÇIKARMADIK”

‘AKP’nin 13-0 yapmasından İl Başkanı Ünlü sorumludur’ da diyen Murtazaoğlu’na tekrar cevap veren Ünlü, “Dışarından martaval okumak kolaydır. Bugün AKP’nin pilot projesinin uygulandığı Kocaeli’de MHP 150 bin oy almıştır. 20 meclis üyesi çıkarıyorsa bu başarıdır. MHP’nin 10 tane belediye başkanı vardı da MHP İl Başkanı Ünlü ve ekibi mi kaybetti? Ya da 50 tane meclis üyesi vardı da kaybettik mi? Aday profilleri teşkilatın istediği şekilde olmuştur. Çakma adaylar çıkarılmamıştır. Başarı yakalanmıştır. AKP devlet gücünü kullanmıştır” dedi.

 

“BİNA ALINACAK”

MHP’nin ekonomik durumu ve kalıcı yer konusundaki eleştirilere de cevap veren İl Başkanı Ünlü, “Parayla siyaset yapmak herkese kolay gelmektedir. MHP ideolojisi olan bir partidir. MHP il teşkilatı bir elin parmaklarıyla son üç yılını geçirmiştir. MHP İl Başkanlığına yapılan operasyonu herkes biliyor. 27 kişi istifa etmiştir. Yerel seçimler ardından gelen ilçe kongresini atlatmıştır. Yeni oluşacak yönetimle bu sorunların hepsi geride kalacaktır. MHP il binası vardı da biz mi kaybettik? Bu zamana kadar alındı da biz mi yok ettik? MHP İl Başkanı Ünlü ve ekibinin projesi kongre günü söylenecektir. İl başkanlığı için gereken temaslar sağlanmıştır. Bina alınacaktır” ifadelerini kullandı.

 

“BÖLÜNME BEKLEMESİNLER”

MHP yeniden yapılanmaya girmiştir diyen Ünlü, “Uzun yıllar siyaset yapmış birisi olarak il başkanı seçilmem durumunda kentte ana muhalefet partisi olacağız. Hedefim milletvekilliği değildir. Bu ekip başarının anahtarını biliyor. İl kongresinde kimse bizden bölünme beklemesin. Ben dahi kaybetsem seçilen il başkanına gideceğim. Bir olmak durumundayız. Bu ekipler bir araya geldiğinde 400 bin oy alırız” dedi.

 

“ÇALIŞMAZSAK OBAMA GELSE BİR VEKİL ÇIKARIRIZ”

AKP İl Başkanı Mahmut Civelek ve CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan’ı eleştiren İl Başkanı Ünlü “Onların değerlendirmesi kendi teşkilatları tarafından yapılacaktır. Civelek on üzerinden 3, CHP İl Başkanı Kuşkan da ancak 4 puan alabilir. Yerel seçimlerde 150 bin oy aldık. 10 bin kişi ile çalışırsak 400 bin oy alırız. Eğer ESG uygulanmaz ise Obama’yı getir burada sadece bir milletvekili çıkar” açıklamasında bulundu.  Serkan BORLAK

#

13 Oca 2015 - 12:59 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.