Aytepe’de gençler hem dinlendi hem öğrendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite öğrencilerine yönelik kış dönemi okuma kampları Yuvacık Aytepe Park’ta başladı. Kampa katılan öğr...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite öğrencilerine yönelik kış dönemi okuma kampları Yuvacık Aytepe Park’ta başladı. Kampa katılan öğrenciler şehrin keşmekeşinden kurtulup doğal bir ortamda dinlenme imkânı bulurken, kamp süresince okudukları kitaplarla yeni bilgiler öğrendi.

 

ÜNİVERSİTELİ GENÇLİK OKUYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün üniversite gençliğine yönelik düzenlediği kamplar büyük ilgi görüyor. Yaz aylarında yoğun bir şekilde düzenlenen kamplar kış döneminde de haftalık olarak devam ediyor. Farklı illerden üniversite eğitimleri için ilimize gelen öğrenciler, bu kamplar sayesinde kentimizin doğal güzelliklerini keşfederken bir yandan da bol bol kitap okuma imkânı buluyor. Kamplara katılan gençler, birbirleri ile daha yakından tanışarak yeni dostluklar kuruyor. Son olarak üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen okuma kampı, Samanlı Dağları zirvesinde bulunan Aytepe Park Kamp Tesisleri’nde düzenlendi. 2 gün süren kampta Prof. Dr. Ali Fuat Başgil’in ‘Gençlerle Başbaşa’ ve Prof. Dr. Osman Öztürk‘ün ‘Genç Adam’ isimli kitaplarının okuma ve değerlendirilmesi yapıldı.

 

KIŞ DÖNEMİ OKUMA KAMPI SANATLA İÇ İÇE

Aytepe’de üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen okuma kampında, yapılan kitap okumaları ve gençlik seminerlerinin yanı sıra ney, ud, ebru sanatı gibi sanat bilimleri de öğrencilere tanıtılıp, atölye çalışmaları eşliğinde eğlenceli aktiviteler gerçekleştirildi. Ateşin başında keyifli bir ortamda gerçekleşen sohbetler, dağdan toplanan kestaneler ve demlenen çaylarla ayrı bir güzellik kazanırken ateş başında çeşitli konularda ve okudukları kitaplar hakkında münazaralar yapan öğrenciler bilgi dağarcıklarına birçok  yeni bilgi ekleyip yeni dostluklar kurmuş oldu.

                        

DOĞANIN GÜZELLİĞİ GENÇLERİ BÜYÜLEDİ

Öğrenciler, sabah yapılan traking ve ardından takımlar arasında düzenlenen paintboll turnuvasıyla şehrimizin doğal güzelliklerini keşfetme imkânı buldu. Kocaeli’nin hiç bilmedikleri farklı bir yüzünü tanıma imkânı bulduklarını söyleyen gençler, bu kamplar sayesinde yeni arkadaşlar edinme imkânı bulurken, okudukları kitaplar sayesinde birçok yeni bilgi edindiklerini söyledi. Kampın çok yararlı geçtiğini ifade eden öğrenciler, kampların bundan sonrada devam etmesi konusundaki isteklerini dile getirirken kampın düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür etti.

#

22 Eki 2014 - 11:40 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.