Az daha kardeş kazığı yiyorduk: 2-1

AZ DAHA BERABERE BİTECEKTİ… Kocaelispor, şampiyonluk yolunda önünü açan kardeş kulübü Hereke Yıldız, az daha çelme takıyordu. Uzun süre direnen ve...

Az daha kardeş kazığı yiyorduk: 2-1
Haber albümü için resme tıklayın

AZ DAHA BERABERE BİTECEKTİ…

Kocaelispor, şampiyonluk yolunda önünü açan kardeş kulübü Hereke Yıldız, az daha çelme takıyordu. Uzun süre direnen ve hatta yüzde yüzlük gol pozisyonları bile yakalayan Hereke, Kocaelisporlu Sinan ve Oğuzhan Türkmen’in gollerinden sonra farkı bire indirdi, ama Kocaelispor maç sonunda gülen ve lider kalan taraf oldu. Fark şimdi 6 puana çıktı. Bu arada Gebzespor Velimeşe’yi 5-1 gibi açık farkla yendi, ekmeğimize yağ sürdü ama zirveye sokuldu.

 

Kocaelispor art arda gloler bularak herek duvarını aştı ama az kalsın maçı berabere bitirecekti. Öldü öldü dirildi. Hereke Yıldız ‘Maç satacak’ diyenlere inat oynadı, ağabeyine kardeş uyarısı yaptı.

 

KOCAELİSPOR: 2 - HEREKE YILDIZSPOR: 1

HAKEMLER: Aytaç Coşar***, Vedat Hoşnam***, Cengizhan Öztürk***

KOCAELİSPOR

14 KILIÇARSLAN KOPUZ***

2   KADİR GEZER***

3   KADİR ÖĞE ***

4   MURAT SONER BAŞAK***

34 MUHAMMET EMİN GÜL***

8   SEFA NARİN ***

12 MESUT ÖZDEMİR ***

10 BURAK SÜLEYMAN***

(Dk. 84 BURÇAĞ BAŞEL*)

11 SİNAN PEKTEMEK***

(Dk. 80 MERT YAVUZ*)

62 ŞENOL YILDIRIM**

(Dk. 46 BURAK ÖZBAKIR***)

87 OĞUZHAN TÜRKMEN***

YEDEKLER

35 YUSUF ŞENLİK

9   HAMİT TAŞKIN

33 FATİH ADIGÜZEL

HEREKE YILDIZSPOR

26 MEHMET ÖZTÜRK***

2   SERKAN UZUN***

99 TOLGA ALTINKAYA***

23 MUSTAFA ÇELİK***

18 EMİRHAN ÖNDER***

61 YUSUF ÇOLAKOĞLU***

24 HAKAN TAN***

(Dk. 90 SERHAT SAĞAT?)

10 CİHAN KORUCUOĞLU***

22 ERDOĞAN İŞCAN***

(Dk. 67 ENDER AKAOĞLU**)

77 FATİH SEMİZ***

11 İSMAİL İRVASA***

(Dk. 78 MERT ERÇAKIR)

 

YEDEKLER

39 ONUR ÇAĞIL

27 ERDİ KOCABIÇAK

97 SEDAT BAYOĞLU

41 ALİ ÇEVİK

 

GOLLER: Dk. 60 Sinan Pektemek, Dk. 64 Oğuzhan Türkmen (Kocaelispor) Dk. 83 Fatih Semiz

SARI KARTLAR: Dk. 66 Tolga (Hereke) Dk. 90 Kadir Öge (Kocaelispor)

 

kaa-002.jpg

 

MAÇTAN DAKİKALAR...

Dk. 2: Sağ kanattan Kadir Gezer'in yaptığı savunmadan sekti ve üst direğe çarpıp kornere çıktı.

Dk. 3: Sol kanattan Kadir Öge'nin yerden ortasında Emin'in şutu üstten auta çıktı.

Dk. 6: Kocaelispor sağdan tehlikeli geldi. Şenol topla birlikte ceza sahasına sokuldu. Sert şutunda top kaleci Mehmet'i geçti ve ağlara gitmekte olan top Mustafa Çelik çizgiden çıkardı.

Dk. 11: Hereke'nin ilk atağı bu dakikada gerçekleştirdi. Cihan Korucuoğlu, Fatih'i kaçırdı. Fatih ceza sahası içinden dönerek sol ayağı ile kaleyi yokladı. Top Kılıçarsla'da kaldı.

Dk. 12: Kocaelispor gole çok yaklaştı. Hereke savunmasında Mustafa dengesini kaybetti ve düştü. Oğuzhan topu kazandı ve Burak Süleyman ile oynadı. Burak'ın soldan ortasında Sinan kafayı vurdu. Boşta kalan topu Oğuzhan kafa ile kaleye gönderdi. Top, altı pas noktasındaki Şenol'a indi. Ancak Şenol'a ofsaytta kaldı.

Dk. 17: Kadir Gezer'in ceza sahası dışından sol ayağı ile çektiği şutu Mehmet son anda kornere çıkardı.

Dk. 22: Sinan Pektemek ceza sahası sağ çaprazından sert bir şut çekti. Top üstten auta çıktı.

Dk. 23: Oğuzhan Türkmen sol çaprazdan sağına çektiği topu kaleye gönderdi. Sert şut üstten auta çıktı.

Dk. 25: Burak Süleyman sol kanatta yaptığı nefis hareketle iki rakibini oyundan düşürdü ve kaleyi karşısında gördü ve topa sert vurmak istedi. Sağ ayağı çime takılan Burak'ın şutu istediği gibi olmadı.

Dk. 32: Şenol kazandığı topla ceza sahası ön çizgisine kadar sokuldu. Sağ ayağının dışı ile çektiği sut üstten auta çıktı.

Dk. 38: Kocaelispor net bir gol kaçırdı. Şenol kale önünde kendisine gelen topa çok kötü vurdu.

Dk. 39: Sefa top ile birlikte ceza sahasına sokuldu. Bu oyuncunun şutunda Mehmet soluna uzanarak topu son anda kornere tokatladı.

Dk. 41: Şenol'un pasında Kadir Öge'nin sert şutu soldan auta çıktı.

Dk. 44: Burak Süleyman'ın sağ çaprazdan sol ayağı ile çektiği şut sağdan auta çıktı.

Dk. 55: Hereke Yıldız kontra atağa çıktı. Sol kanatta İsmail İrvasa topu aldı. Boş durumda bu

Dk. 60: Kocaelispor maçta 1-0 öne geçti. Sol kanattan yapılan ortada Burak Özbakır'ın kafa pasında Sinan kale ağzından yaptığı kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi. (1-0)

Dk. 64: Kocaelispor'un ikinci golü geldi. Ceza sahası içinde oluşan karambolde topu penaltı noktası yakınlarında önünde bulan Oğuzhan'ın dönerek çektiği şut ağlara Mehmet'in sağından ağlara gitti. (2-0)

Dk. 68: Burak Özbakır kaleci ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunu Mehmet ayakları ile çıkardı.

Dk. 75: Sinan Pektemek bu kez Mehmet'i karşısında gördü. Vuruşu Mehmet'ten döndü. Devam eden pozisyonda iki kez Hereke kalesini yoklayan Yeşil Siyahlılar 3. golü kaçırdı.

Dk. 80: Hereke Yıldız'da Erdoğan İşcan şutunu, Kılıçarslan son anda kornere çıkardı.

Dk. 83: Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Fatih'in kafa vuruşu ağlara gitti.

Dk. 85: Gelişen Kocaelispor atağında Herekeli savunma oyuncularının eline temas eden topa hakem Aytaç Coşar devam kararı verdi.

Dk. 88: Sefa kaleci Mehmet ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncu da Mehmet'i geçemedi.

Dk. 90+4: Hereke Yıldız gole yaklaştı. Ceza sahası sağ çaprazdan Mustafa Çelik'in şutu üstten auta çıktı.

Kocaelispor'dan 5'i yerde

Kocaelispor ile Hereke Yıldızspor, İzmit İsmetpaşa Stadı'nda karşı karşıya geldi. Stattaki 10 bin taraftar tezahüratları ile stadı inletti. İlk yarısı 0-0 sona eren maçı Yeşil Siyahlılar Sinan ve Oğuzhan'ın golleri ile 2-1 mağlup etti. Skor 2-0 olduktan sonra Kocaelispor 3 kez kaleci Mehmet ile karşı karşıya kaldı ancak Mehmet'i geçemedi. 83'te Fatih Semiz yine golünü attı. Kalan sürede stres vardı. Uzatmaların sonlarında Mustafa Çelik ile net bir gol kaçıran Hereke 1 puanı kapıyordu. İyi mücadele eden, son ana kadar golü kovalayan Hereke Yıldız alınlarının akı ile İsmetpaşa'dan ayrılırken, Kocaelispor aldığı galibiyet ile 5'te 5 yaptı ve 20 yıl sonra bir ilki gerçekleştirdi. Gebze'nin Velimeşe'ye fark attığı günde Kocaelispor en yakı rakibine 6 puan fark attı. Erdem ÖVÜÇ - Ahmet AKAY

Kocaelispor'da kadro aynıydı

Kocaelispor Teknik Direktörü Ergun Ortakcı maçın kadrosunda her hangi bir değişiklik yapmadı. Arnavutköy ve Güngören maçının 11'i Hereke Yıldız karşısına da dizildi. Kocaelispor'un maçtaki hamle adamları Buyrak Özbakır ve Burçağ'dı.  İlk 20 dakika maça çok hızlı başlayan Kocaelispor, ilk yarıda Mehmet'i geçmekte güçlük çekti. Mehmet 3 önemli gol pozisyonunu önledi ve ilk yarıda devleşen isim oldu. İkinci yarının başına oyuna Burak Özbakır girdi ve Sinan'a asist yaptı. Mert Yavuz ve Burçağ da sonradan oyuna dahil oldu.

Hereke'de tek değişiklik

Körfez Belediyesi Hereke Yıldızspor'un kadroda tek değişiklik vardı. Takımın tecrübeli futbolcularından Ali Çevik yerine bu maçta savunma ortasına Kocaelispor'un geçen sezon formasını terleten Emirhan Önder geçti. Öte yandan yine eski Kocaelisporlulardan orta saha oyuncusu Serhat Sağat yedek kadroda yer aldı. Serhat ikinci yarıda, Mert Erçakır ve Ender ile birlikte oyuna girerek takımına katkı sağladı.

Örengül sistemden şaşmadı

Hereke Yıldızspor'da başarılı teknik adam Yusuf Örengül 4-2-3-1 sisteminden şaşmadı. Kalede Mehmet, savunmanın sağında Serkan Uzun, solunda Tolga Altunkaya, savunma orta ortasında Mustafa Çelik ve Emirhan Önder, bu oyuncuların önlerinde Hakan Tan ve Yusuf, sağ açıkta Erdoğan İşcan, sol açıkta İsmail İrvasa, forvet arkasında Cihan Korucuoğlu, ileride ise takımın golcüsü Fatih Semiz tertibi ile sahaya dizilen Herekeli futbolcular 90 dakika boyunca dirençli bir futbol ortaya koydu.

4 içeride, 2 yedekte

Hereke Yıldızspor'da mücadelenin 11'inde 4 eski Kocaelisporlu futbolcu başarı ile forma giydi. Sol bek Tolga, stoper Emirhan, orta saha oyuncuları Hakan Tan ve Cihan Korucuoğlu Kocaelispor'a rakip oldu. Yeşil Siyahlı formayı sayısız kez terleten Serhat Sağat ile Kocaelispor alt yapısında 7 yıl forma giyen sağ bek Erdi Kocabıçak da yedekler arasındaydı. Öte yandan geçen sezon öncesinde Kocaelispor ile birlikte kampa katılan Erdoğan İşcan maçın 11'inde yer alan oyunculardı.

Hereke'ye alkış

İsmetpaşa Stadı'nda iki takımın kadroları gür bir sesle okundu. Hereke Yıldızsporlu futbolcuların isimleri anons edilirken, tribünlerden alkış geldi. Öte yandan Herekeli futbolcular saha çıkarken de alkışlandı.

Hava zemin çok iyiydi

Kocaelispor ile Hereke Yıldızspor arasındaki maçta saha ve hava futbol oynamaya çok elverişliydi. Zeminin bazı bölgelerinde ufak tefek sorunlar olsa da genel anlamda iki takım futbolcular da karşılarında iyi bir zemin buldu. 10 derecelik sıcakta ise futbolcular zorlanmadı.

Mehter marşı, Halkın takımı vurgusu

Kocaelispor maça çıkarken Arnavutköy maçına olduğu gibi Halkın Takımı Kocaelispor pankartı ile çıktı. Bu maçta da sahaya çıkılırken Mehter Marşı çalındı.

#

13 Ara 2015 - 15:47 Kocaeli- Spor

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.