Azerbaycan bayrakları stadyuma sokulmadı!

AZERBEYCAN BAYRAKLARI STADYUMLARA SOKULMADI Akar; 2011 yılında Mecliste ilk yapmış olduğu konuşmaya dikkat çekerek, "O gün düşündüm ne söyleyebiliri...

AZERBEYCAN BAYRAKLARI STADYUMLARA SOKULMADI

Akar; 2011 yılında Mecliste ilk yapmış olduğu konuşmaya dikkat çekerek, "O gün düşündüm ne söyleyebilirim diye. Şöyle bir gözden geçirdim. Mesela, sizin hemen iktidara geldikten sonra bir politikanız vardı komşularla sıfır sorun, sıfır problem diye yola çıktınız. Aslında doğru bir tespitti değil mi komşularımızla iyi olmamız gerekiyordu, onlarla ekonomik iş birliğini geliştirmemiz gerekiyordu, aramızda küskünlükler dargınlıklar, sıkıntılar varsa bunları çözmemiz gerekiyordu. Bundan doğalı olamazdı. Politikaya baktığınız zaman doğru bir politikaydı ve o dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül ilk temasını Ermenistan'la yapmıştı. Hatırlayın, Ermenistan'ı ziyaret etmişti, Türkiye-Ermenistan millî maçı vardı, daha sonra Türkiye'de tekrarlandı ve o maçta Bursa'da Azerbaycan bayrağını Bursa Stadyumu'na sokmamıştık, yasaklama kararı almıştık, "Bayraklarla girilmeyecek." demiştik. "Bir komşumuzla ilişkilerimizi iyileştirelim." derken o kadim dostumuz "Bir kardeşiz." dediğimiz Azerbaycan'la da ilişkilerimiz bozuluyordu hatırlayın o günlerde. Peki, yaklaşık on beş yıldır iktidardasınız, bu politikada bir gelişme oldu mu? Bir değişiklik olmadı" dedi.

 

KIRMIZI ÇİZGİLER DE YALAN OLDU

Akar, Irak ile kurulan ilişkilerdeki politikaların yanlışlığına değinerek "Irak'ta kırmızı çizgileriniz vardı. Hatırlıyor musunuz kırmızı çizgilerinizi? Musul, Kerkük kırmızı çizginizdi. Orada bağımsız bir Kürdistan'ın kurulmaması Kuzey Irak'ta kırmızı çizginizdi. Yine, PKK terörünün orada artması veya desteklenmesi konusundaki tutumu kırmızı çizginizdi. Sonra, Irak Merkezî Hükûmetini dışladınız, bu kırmızı çizgilerin tümünü terk ettiniz Amerika'nın müdahalesiyle birlikte. Bu kırmızı çizgilerin tümü terk edildi. Irak Merkezî Hükûmeti mezhepçilik ve başka nedenlerden dolayı dışlandı, oradaki özerk yapıyla ilişkiler geliştirildi, bugün de bu yanlış politikaların sonuçlarını hep beraber görüyoruz" dedi.

 

ECEVİT ÖRNEK ALINMASI GEREKEN BİR LİDER

Akar, son olarak Suriye ile yaşanan gelişmelerin altını çizerek,"Bugün, Ecevit'in o hasta hâliyle oturuş şeklini tasvir eden, kamuoyuyla paylaşan AKP Genel Başkanı bir şeyi unutuyor, Ecevit Suriye'deki terörist Abdullah Öcalan'ı oradan çıkarabilmek için riski göze almıştı ve Genelkurmay Başkanını, kuvvet komutanlarını sınıra yollamıştı ve Suriye'yi terk etmek zorunda kalmıştı; hatırlayın o günleri. Ve sonra Suriye'ye dostluğumuz gelişti, ilişkilerimiz gelişti ve bundan memnun olduk çünkü 8 milyar dolarlık ihracat yapmaya başlamıştık Suriye'ye. Suriye'nin en yakın komşusu olarak Suriye'nin birçok tüketim malı ihtiyacı, inşaat ihtiyacı Türkiye tarafından karşılanıyordu, 8 milyar dolardı. Ancak burada da yanlış politiklar sergilenerek bütün ilişkileri sıfırladınız" şeklinde konuştu.

#

16 Eki 2017 - 10:11 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.