Azerbaycan’ın Milli Kurtuluş Günü kutlandı

Azerbaycan halkının Milli Kurtuluş Günü dolayısıyla Kocaeli Azerbaycan Kültür Evi Derneği tarafından derneğin bahçesinde yemek verildi. Türkiye Azerba...

Azerbaycan halkının Milli Kurtuluş Günü dolayısıyla Kocaeli Azerbaycan Kültür Evi Derneği tarafından derneğin bahçesinde yemek verildi. Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı ve Kocaeli Azerbaycan Kültür Evi Derneği Başkanı Bilal Dündar ve yönetiminin ev sahipliğinde düzenlenen programa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Derince Kaymakamı Akın Yılmaz, Akkurt Grup Sahibi İş Adamı Kemalettin Akkurt, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hayati Aydın, Azerbaycan’dan gelen profesörler Zernişan Azeyeva, Asıf Rüstemli, Dilber Sultanova, Mahire Esedova, Natik Qasimov ve Azeri vatandaşlar katıldı.

 

Cumhuriyet egemen güçleri korkutuyor

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile Azerbaycan Ulusal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda daha sonra Kuran Tilavetinin dinlendi. Ardından İl Müftüsü Yusuf Doğan eşliğinde dualar edildi. Ardından açılış konuşmasını yapan Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar, “Bugün gerçekten tarihte önemli bir gün. 1918’de kardeş Azerbaycan’ın Mehmet Emin Resulzade eşliğinde Cumhuriyetle tanışmış bir kardeş devletimizdir. Fakat sevinçler bazen kursakta kalır. Bu başarıyı uzun süre Azerbaycan halkı tadamıyor. Cumhuriyetin getirdiği özgürlük ve yenilikler birçok ülkeyi ve egemen güçleri korkutuyor, ürkütüyor. Aradan geçen uzun süre kesintiye rağmen içlerinde Cumhuriyet ateşi sönmeyen Azerbaycan Halkı 1991 yılında yeniden bağımsızlığına kavuşunca yoluna yine Cumhuriyet ile devam ettiler” dedi.

 

Yaşasın Türkiye ve Azerbaycan dostluğu

Konuşmasına devam eden Dündar, “Tüm zorluklara rağmen Azerbaycan dimdik ayakta durup hızlı adımlarla ilerlemektedir. Bu ay yıldızlı şanlı bayrak yakın zamanda işgal edilmiş Azerbaycan’ın öz ata toprakları olan Karadağ semalarında dalgalanacaktır. Bundan kimsenin şüphesi yoktur. Cumhuriyetin kuruluş yıldönümünü tebrik ediyorum. Bu bulunduğumuz kültür yuvası Sayın Karaosmanoğlu tarafından yıllar önce bize verilmiştir. Biz de ahde vefa gereği her gelen misafirimizi ağırlamaktayız. Allah ilişkilerimizi daha güçlü hale getirsin. Sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Yaşasın Türkiye-Azerbaycan dostluğu ve kardeşliği” dedi.

 

Nice 99.yıllara

Ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, “Gerçekten tarih boyunca süreli iki kardeş olarak yaşamış, tek millet iki devlet olarak ilişkilerini sıcak tutmuş ve bugünlere gelmiş bir anlayışın temsilcileriyiz. Yıllar önce sayın başkanımız bizim bir merkeze ihtiyacımız var denildiğinde hiç tereddütsüz bu kültür merkezini tahsis ettik. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak yine elimizden geleni yapacağımızı belirtmek istiyorum. Nice 99. yıllara diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Kardeşlik duyguları ön planda

Ardından konuşan Derince Kaymakamı Akın Yılmaz ise, “Biliyorsunuz devletlerarasında bir sürü ilişkiler vardır. İkili ilişkiler devam eder gider, ama Azerbaycan’la Türkiye arasındaki birliktelik çok farklı. Hepsinin üzerinde kardeşlik duyguları ön plandadır. Ne mutlu. Ülkemizi içerisinde sizlerin varlığı, bağlılığımız her şeyin öncesinde ayrı bir mutluluk verici. Ramazan ayının da birlikteliğimize ve Müslüman alemine hayırlar getirmesini diliyorum” sözlerine yer verdi. Ardından Şef Yasin Koçman yönetiminde müzik ve folklor gösterisi gerçekleşti. Nuri AKÇAHARMAN

#

26 May 2017 - 10:03 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.