Baca temizliğine dikkat

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri özellikle kış aylarında sobaların sık kullanılması nedeniyle oluşabilecek soba zehi...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri özellikle kış aylarında sobaların sık kullanılması nedeniyle oluşabilecek soba zehirlenmelerinin önüne bacaların temizlemesi ile geçilebileceğini vurguladı. Yetkililer kış aylarında 3 kez bacaların temizlenmesi gerektiğini ifade ederek vatandaşlara uyarılarda bulundu.

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİNDEN UYARI
Özellikle kış aylarında temizlenmemiş bacaların neden olduğu yangınların vatandaşın mal ve can güvenliğini tehdit ettiğini aktaran Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri kış aylarında bacaların 3 kez temizlenmesi gerektiği uyarısında bulundu. Tıkalı bacalarda duman çıkışının sağlanamaması nedeniyle sık sık karbonmonoksit zehirlenmelerinin yaşandığını ifade eden yetkililer baca temizliği ile olumsuz vakaların önüne geçilebileceğini belirtti.

3 KEZ TEMİZLEYİN
Büyükşehir İtfaiye yetkilileri sobaların kurulmasından önce, 2 ay sonra ve kaldırıldıktan sonra olmak üzere 3 kez baca temizliğinin yapılması gerektiğini söyledi. Yetkililer İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde uygulanan ve başarı elde edilen bir çalışmayı yürütmeye devam ettiklerini ifade ederek verilen özel yetki belgesi ile özel şirketlerin de baca temizleme işini yaptıklarını aktardı.

MÜRACAAT NUMARASI
Baca temizletmek isteyen vatandaşların Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın 335 21 24 numaralı hattından bilgi alabileceğini belirten yetkililer sağlıksız baca yapısının hava kirliliğine de davetiye çıkardığı ifade etti.

BACA YANGINLARI NASIL ÇIKIYOR?
Kış mevsimi başlamadan soba bacalarının temizliğinin yapılması can ve mal emniyeti bakımından önem taşıyor. Temizlenmeyen soba bacaları zaman içinde kurum bağlayarak tıkanmalara sebep oluyor. Tahliye edilemeyen karbon monoksit gazları ölümlere, kurum tutuşması ise yangınlara neden oluyor. Bu nedenle her yıl onlarca vatandaşımız hayatını kaybediyor. Ayrıca çıkan yangınlarda da milyarca liralık maddi zarar meydana geliyor.

BACA YANGININA NASIL MÜDAHALE EDİLİR?
Baca yangını söndürülmediği takdirde çatının ve binanın da yanmasına sebep olabiliyor. Bacalarda oluşacak muhtemel yangınlarda, bacanın alttan ve üstten ıslak bezden tampon yapılarak kapatılması ve oksijensiz bırakılması gerekiyor.

#

30 Oca 2012 - 16:47 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.