Bağışıklık sistemini desteklemenin en ucuz yolu: Fermente yiyecekler tüketmek!

"Dünyada asırlardır değişik kültürlerde fermente yiyecekler tüketiliyor. Kore'nin Kimichi’si, Almanya'nın Sauerkraut’u ilk akla gelen örnekler. Günüm...

"Dünyada asırlardır değişik kültürlerde fermente yiyecekler tüketiliyor. Kore'nin Kimichi’si, Almanya'nın Sauerkraut’u ilk akla gelen örnekler. Günümüzde teknolojik gelişmeler sonucu gıdaların hazırlanması ve korunmasında yeni yöntemler bulunduğu için doğal fermente yiyeceklere rağbet azaldı.

Fermente yiyecekler lakto-fermantasyon sürecinden geçerler. Bu süreçte doğal bakteriler yiyecekteki şeker ve nişastayla beslenerek laktik asit oluşturur. Bu süreç gıdaların korunmasını sağlar ve vitaminler ve probiyotikler gibi temel maddeler oluşur.

Doğal fermantasyon yiyeceklerdeki besinlerin korunmasını sağladığı gibi bunların sindirilebilecek ölçülerde parçalanmasını sağlar. Besinlerin parçalanması ve fermantasyon sırasında oluşan probiyotikler fermente yiyeceklerle sindirim bağlantısını kuvvetlendirirler.

 

Fermente yiyecek tüketilmesinin pek çok yararı vardır. Bunlardan bazıları:

K2 Vitamini: Bu vitamin damar plaklarını, dolayısıyla kalp hastalığını önleyen ve fermente gıdalarda bulunan çok önemli bir vitamindir.

 

B Vitaminleri: Fermente yiyecekler B vitaminleri açısından da zengindir.

 

Probiyotikler: Probiyotikler sindirim sistemi mukozasına dayalı bağışıklık sisteminin gelişmesi ve işlevini yapabilmesi için gereklidir. Bağırsakları yabancı maddelerden koruyan antijenlerin faaliyetine yardımcı olarak bağırsak sağlığını korurlar. Sonuç olarak bağışıklık sisteminin %81'i bağırsaklarımızda bulunduğundan probiyotikler bağışıklığımızı güçlendirir.

 

Detoks: Fermente yiyecekler farklı toksinlerin atılmasına yol açarak detoks işlevine yardımcıdırlar. Kurşun, cıva gibi ağır metallerin bile uzaklaştırılmasını sağlarlar. Bu işlemi yapan bu gıdalardaki bakterilerdir.

 

Ekonomik:  Takviye kullanmaktan daha ekonomiktir. Fermente gıdalar herhangi bir takviyeden daha fazla probiyotik içerirler.

 

Fermente yiyecekleri evde kendimiz yapmalı ve doğal olarak fermente olmasını sağlamalıyız."

 

Özet çeviri: Nurçin Çağlar

#

09 Kas 2015 - 16:17 Kocaeli- Hayatın İçinden

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.