Bahçelerde faydalı hayvanlar

Saygıdeğer Okuyucularım;

Bu yazımda sizlerle bahçelerde faydalı hayvanlarla ilgili bilgileri paylaşacağım.

Bahçelerde zararlı böceklerle savaşta, bahçe sahiplerine yardımcı olan ve onların işini kolaylaştıran birçok faydalı kuş, böcek ve hayvan vardır. Bahçe sahipleri bunları öldürmemeye önem vermelidir. Faydalı kuşlar arasında ağaçkakan, arı kuşu, sığırcık, kırmızı kuyruk, kırmızı ibik, çalı kuşu, iskete gibi böcekle geçinen kuşlar vardır. Bunların bahçe civarında yuvalanmaları kolaylaştırılır. Ağaçlara kutular koyarak bunların yumurtlamalarına, yavru çıkarmalarına yardım edilir ve kış ayları fazla karlı geçen yerlerde yemleme yapılarak bu kuşların soğuklardan aç kalarak ölmemesi için gerekli önlemler alınır. Faydalı kuşların yanı sıra, faydalı daha birçok hayvan da bulunmaktadır; yarasa, kertenkele, kaplumbağa, köstebek, kör yılan ve kirpi bunlardan bazılarıdır. Kirpi, bahçelerde solucan ve sümüklü böceklerin önemli bir kısmını yer. Yarasa ise geceleri fare ve kelebekleri avlar. Bunlardan başka bahçelerde faydalı böcekler de bulunmaktadır. Karafatmalar ile çok noktalı gelin böceği gibi... Ancak; zararlı böceklerle birlikte faydalı böcekleri de yok eden zirai ilaçları mümkün olduğu kadar az kullanarak, bu tür faydalı hayvanların ölmemesi için gereken hassasiyeti göstermeliyiz.

Bir başka konu ve yazımda buluşmak üzere...

Saygılarımla,

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar İbrahim Tınaztepe - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler