“Bakan Ergün 485 bin oy diyorsa alırız, alamazsak bize ayıp olur”

AKP 5’ncı sıra milletvekili adayı Zeki Aygün, Sanayi ve Ticaret Bakanımız Nihat Ergün Kocaeli’de 485 bin oy alırız diyorsa, alırız. Alamazsak bize ayı...

AKP 5’ncı sıra milletvekili adayı Zeki Aygün, Sanayi ve Ticaret Bakanımız Nihat Ergün Kocaeli’de 485 bin oy alırız diyorsa, alırız. Alamazsak bize ayıp olur. Sayın Bakanımız ne söylediyse bunu bilmiştir” dedi.

AKP İl Başkanlığından istifa eden Zeki Aygün, milletvekili aday adayı olmuştu…
Temayül yoklamasına girmeyen Aygün, genel merkez tarafından listenin 5’nci sırasına kondu.
Mart 2009’daki yerel seçimlerde ve 12 Eylül 2010’daki referandumda başarılı çalışmalara imza atan Aygün, bunun karşılığını 5’nci sıra milletvekili olarak aldı.
Aygün, şu sıralar gece gündüz demeden seçim çalışmasını sürdürüyor.
5’nci sıra değil, sanki 1’nci sıradaymış gibi çalışıyor…
Aygün ile yaptığımız sohbette, kendisine seçim çalışmasını ve 12 Haziran’dan sonra nasıl bir tablo oluşacağını sorduk.

İl Başkanlığı döneminiz nasıl geçti?
Siyasete girerken il başkanı veya milletvekili olmak için yapmadım. 2003 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun il başkanlığından istifa etmesi sonrasında il başkanlığı teklif edildi. Ben yapamam diyerek teklifi geri çevirdim. Fikri Işık bu göreve geldi. Işık’ın görevi bırakması sonra 3 arkadaş üzerinde teşkilat durdu. Halil İbrahim Kahraman, Necdet Eksen ve benim adım geçiyordu. 6-7 aylık bir süreç oldu. Oldukça bir zor görevdi. Takım arkadaşlarımla büyük derece de yardımcı oldu. Kırıp dökmeden il başkanlığı yapmaya çalıştım. Herkesi kucakladık ve hep birlikte çalıştık. 2009 seçimleri sonrasında kongreye girdik. İlk atanmamız sonrasında 13-0 diyorduk. Bunu başardık. Takım halinde başarı elde ettik. Kol kırılır yen içerisinde kalır anlayışıyla hareket ettik. Bazı konularda delinmeler oldu. Fakir sizi bulmadan siz bulacaksınız. Önemli olan budur. Başbakanımız tarafından 81 il başkanından 29 il başkanıyla çalışmak istiyorum demişti. Bu il başkanları arasında Kocaeli ile 3’ncü sırada yer aldık. Gücü bölerek değil, birleştirerek bir yere ulaşabilirsiniz. Naif biri olarak görülebilirim ama yeri geldiğinde gerekeni yaparım. Ancak her zaman sulhtan yana oldum.

Oluşan listeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?
İyi veya kötü olarak değerlendirilmesi doğru değildir. Buna ancak halkımız tarafından verilecek olan bir karardır. Diğer siyasi partilerde yaşanan kaos görülmektedir. Herkesin bir hesap içerisinde olduğu görülmektedir. Listeye giremeyenler de kırgınlıklar yaşanıyor. 40 yıldır siyaset yapanlar ortalarda görmüyorlar. AKP – CHP arasında kıyaslamalar yapılmaktadır. Bu üzücü bir durumdur. Hizmet noktasında zamanını harcayanların bu şekilde kenara atılması üzücüdür. Siyaset terleyen insanlarla birlikte yapılmalıdır. Siyaset yapmak istiyorsanız teşkilat içerisinde görev alınması gerekiyor. Param var tiltim var diyerek bırakın bunlar koştursunlar, gider listeye girerim, Ankara’da tanıdığım var mantığı ortadan kalkmış olur.

Sefa Sirmen, Hikmet Erenkaya ve Cumali Durmuş yeni dönemde yoklar. Nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bu zamana kadar siyaset ilkeler bazında değil de kişiler bazında yapıldığı için mutlaka etkileyeceğini düşünüyorum. CHP’nin topluma verdiği hiçbir proje bulunmuyor. Devamlı dedikodu, eleştiren, karaya ak diyen aka kara diyen bir yapısı var. Kişiye bağımlı politika izledikleri için bunları yaşıyorlar. Bu insanlar daha sağlıklı düşünürler. Demokrasiden yana tavır koyarlar. Bu seçimler partiler arasında seçim değildir. Statükocu – Ergenekoncu zihniyet ile demokrasiyi savunanlar ile özgürlükleri savunanlar arasında bir yarıştır. Demokrasiye ilk adımı olan referandum yapıldı. Sivil bir anayasa yapılacaktır. Referandumdan daha önemlidir. İdeolojik gözlükten bakılmadan tamamen hizmet olarak neler verildi? Neler verilecek? Bunlara bakılmalıdır. Bu gözlükten herkesin bakması gerekiyor.

Seçilmeniz durumunda şahsen ilgileneceğiz projeniz var mıdır?
Partimizin genel politikalarına katkıda bulunacağız. AB uyum yasaları kapsamında eksik kalınan noktalar tamamlanacaktır. Bunların takipçileri olacağız. Kocaeli’nin geneline bakıldığında yaşanan sorunların takipçisi olacağız. Halkımızın en fazla sıkıntı çektiği durum SEDAŞ’ın elektrik kesilmeleridir. Bu benim de mesleğimdir. Bu işi en ince detayına kadar takip edeceğim. Buradaki sorun alt yapı yetersizliğidir. Kocaeli devamlı göç almaktadır. Alt yapı geliştirilmiyor. Bu durumda ne hükümeti ne de SEDAŞ’ı suçlamak gerekiyor. Bir dairenin gücü 3 kw olarak alınırdı. Ancak günümüzde bu yetmediği görülmektedir. 3 kw göre yapılan alt yapıda zamanla birlikte kaldıramamaktadır. 10 kw olarak daire gücü alınmalıdır. İnsanlarımız önceden şehrin içerisinde yaşarken köylere doğru gitmeler başladı. Köy tesisatları daha zayıf yapıldığından kesilmeler oluyor. İl başkanlığı döneminde Sanayi ve Ticaret Bakanımız Nihat Ergün tarafından bu konu masaya yatırıldı. Referandum öncesinde il başkanları toplantısında bu durumu bizzat Başbakanımıza söyledim.

ÇAYIROVA ARAZİ SORUNU
Sahaya çıkarken yaşadığımız sorunlardan biri SEDAŞ diğeri ise Çayırova ilçesinde arazi sorunudur. Çayırova ilçesinde yaşanan sorun çözüme kavuşmaya başlamıştır. Bakan Nihat Ergün’ün başkanlığında yapılan toplantı da bu sorun masaya yatırıldı. Şirket yetkilileri ekonomisine büyük önem vermektedir. Daha az elemanla daha fazla iş yapma düşüncesi içerisindedir. Alt yapı yenilenmeden yönetim kademesi yenilenirse bu arızalar çıkar. Eskiden ilçelerde sorumlu şef ve ekipleri vardı. Şimdi ekipler var ancak şefler kaldırıldı. Gebze ilçesinde 20 kişilik kol sentır kuruldu. Burası haber merkezi durumundadır. Bu merkez yalnız Kocaeli’ye değil, 5 ile bakmaktadır. Böyle bir arıza sistemin nasıl çalıştığını düşünün. Arızayı bildirdiniz bilgisayara giriliyor. Orada insan olmayınca çıkan ekip geri gelecek görecek. Mesai saatleri içerisindeyse bir sonra ki güne bırakacaklar. Kocaeli’de elektrik arızalarının önlenmesi için 311 Milyon TL’lik yatırım yapılacağı yapılan bu toplantıda karara bağlandı. Kocaeli’de 2-3 yıl içerisinde skala sisteme geçilecektir. Her hattın başında uyarıcı pano kurulacak. Arıza bildirilmeden hemen panoda görülebilecek. Sorunu biliyoruz ürerine gidiyoruz. Kanunların çıkarılmasında STK’dan birer iletişim ağı ile fikirler ve görüşler alınacak.

KOBİ PPOJEL VAR
Ülkemizin kalkınması büyük sermaye gücünün yanı KOBİ’ler sayesinde olmaktadır. KOBİ’lere gereken bütün destekler verilmektedir. KOBİ olduğumdan biliyorum. 300-500 metre kare alanda üretim yapan KOBİ’ler buraya sığamıyorlar. Daha büyük yere çıkmak istiyorlar. Bin ile 3 bin metre kare alana çıkmak istiyorlar. Bununla ilgili yer bulmak oldukça zordur. Bulunması durumunda ise çok pahalı durumda. Kurulan OSB’lere bakıldığında ise ilk kurucular arasında yer alıyorsanız sorun yaşanmıyor sonradan girmeye çalıştığınız zaman büyük zorluk yaşanıyor. Hiçbir yatırımcı 150-300 dolar metresine veremiyor. TOKİ tarafından yapılan projeler gibi KOBİ’lere de destek vermelidir. TOKİ tarafından uygun fiyatlarla işyeri sağlanmalıdır. Yatırımcı bunu kabul edecektir. Konut sahibi yapılana biliniyorsa KOBİ’lere de destek verilebilir. Sanayi de 60-70 iş yeri bu şekilde çıkmak istiyor. İşsizliğin önlenmesinde katkı sağlar bununla birlikte ticarete katkısı olur. Bu yönde bende sıkıntı çekiyorum. Sertifika alınması için bu yer çok önemlidir. Komşularımızla yaptığımız ticarete büyük katkı olacaktır. KOBİ’lerin önünü açtığımızda büyük katkı sağlayacaktır. Bedava verilmeyecek. Uygun şartlarda verilmelidir. Bu proje benimdir. Bunun için gereken bütün alt yapı çalışmalarını tamamladım.

Belirlenen 485 bin oyu AKP alabilir mi?
Sanayi ve Ticaret Bakanımız Nihat Ergün, Kocaeli’de 485 bin oy alırız diyorsa, alırız. Alamazsak bize ayıp olur. Sayın Bakanımız ne söylediyse bunu bilmiştir. Biz insanımıza anlatacağız. Günlük politikalarla sorunlar çözülmez. Referandumlarda başarılar elde ettik. 12 ilçede 12 Eylül referandumunda yüzde 50’nin üzerinde oy aldık. Her gün bir ilçede olacağız. Eskisi gibi konvoylar yapılmayacak. Yapılan çalışmaları yeniden anlatacağız. 23 gün sonra insan yapılanları unutmaktadır. 9 yıldır yapılanları anlatacağız. Ne yapacağımızı anlatacağız. Vatandaşların sorunlarını bu kadrolar çözer. Cenneti yıldızları bahşedenler bugün ortaya çıkmadılar. Bir dönem iki anahtar verdiler. Kitaplar havada uçuştu. Dünyada kriz yokken kriz çıkaranları, dünya genelinde yaşanan krize rağmen bizde bir şey olmamıştır. Ülkemiz Anadolu insanı tarafından yönetilmektedir. İnsanlarımızın değerlerine göre siyaset yapılıyor. Vali ve Kaymakamlara bu yönde talimat verilmiştir. Halkın valisi ve kaymakamı olmak önemlidir. Hedeflerimiz bellidir. Bunlara ulaşmak için çalışıyoruz. Projeler çok hızlı bir şekilde yapılmaktadır.

Ülkemizde bölünme olabilir mi?
Bu siyaseti üretenler geçmiş dönemde ne yapıyorlardı? Aczimendileri, Hizbullahçıları, bir yerde bir şeyler yapıyorlardı. Şeriat gelecek söylentileri hemen ayyuka çıkıyordu. Bu filimler bitti şimdi ne filmi başladı. Terör bitmek üzere onunda canlandırmak için terörist kendisi plan yapamıyor, maalesef birileri tarafından zemin hazırlanmaktadır. BDP’lilerin durumu halen daha Ergenekon düşüncesi var. Ne oldu da geri adım atıldı. Demokratik yöntemle bir şeyler yapamayanlar olur olmadık işlerin içerisine giriyorlar. Devlet yapısı içerisinde yer alan bazı insanlar tarafından projeler üretildi. Balyoz tatbikatı deniliyor hükümet devirme planı olarak ortaya çıkıyor. 2002 öncesinde yaşanan süreç sonrasında mı bölünme olurdu şimdi mi olur. Yıllarca doğuda yaşayan insanlara terörist muamelesi yapıldı. Bu da beraberinde nefreti getirdi. Ülkemizde yaşayan herkes birinci sınıf vatandaştır. BDP’nin tutumu bellidir. AKP’nin girdiği yere onlar giremiyorlar. Millete hizmet ediyorum diyerek bunların ekmeğine yağ sürüyorlar. MHP’nin kurucuları ile bugün ki yönetim arasında kopukluk yaşanmaktadır. Birçok isim ihraç edilmişlerdir. Bunlar MHP’yi kuranlardır. CHP’de kaset oyunuyla oyunlar oynanıyor. 2-b ye tepki gösterenler programına koydular.

CHP’nin siyaset anlayışına nasıl bakıyorsunuz?
Atatürk tarafından kurulmuş bir partidir. Mili ve manevi hassasiyeti olan insanların yer aldığı bir partiydi. Bugün bakıldığında ise toplumun milli ve manevi duygularının dışına çıkmış. Bırakın yaşamayı bilgileri dahi yok. Topluma bir şey veremezler. Cuma namazını kaza yapın diyenden ne diyebilirsiniz ki? Her zaman yapıyorlar. Toplum her zaman görüyor. Milletin milli ve manevi değerlerine saldırıldıkça Osmanlı tokadı her zaman gelir.

Zeki AYGÜN KİMDİR?
22 Temmuz 1953 tarihinde Kocaelinin Derince ilçesinde doğdu. 1972 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Bölümüne kayıt oldu. 1976 yılında Elektrik Mühendisi diplomasıyla mezun oldu. Eylül-Aralık 1976 tarihleri arasında Lüleburgaz Doysan Yağ Sanayii İnşaatında Şantiye Şef Yardımcısı olarak çalışmaya başlayan Aygün, Aralık 1976-Ekim 1977 yılları arasında Düzce Timak Tarım Aletleri Fabrika inşaatında elektrik şantiye şefliği görevini yaptı.
Kasım 1977-Nisan 1979 yılları arasında askerlik hizmetini Bor 600 Levazım Ana tamir fabrikasında, Fabrika Kısım Amiri olarak tamamladı.
1979-1981 yılları arasında serbest elektrik mühendisliği hizmeti verdi. 1981 yılında Ünka İnş. Tes. San. Ve Tic. Ltd. Şirketini kuran Aygün, 1981 yılından bugüne şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdürmektedir. Aygün, 1996 yılından beri MÜSİAD üyesidir.
Daha önce AK Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcılığı ve İl Başkanlığı görevlerini yürüten Aygün, 2007 Kasım ayından Haziran 2009&#8242a kadar atanmış başkan olarak görev yaptı. 2009 haziran tarihindeki AK Parti Kocaeli Olağan İl Kongresinde yeniden İl Başkanlığına seçilmiştir. Aygün, il başkanlığından istifa ederek AKP’den milletvekili adayı oldu.
Aygün evli ve 3 çocuk babasıdır.

#

29 Nis 2011 - 13:38 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.