Bakan, ihracatçı firmaları kutladı

Burada bulunan Belde Port Limanı'nı ziyaret eden Bakan Tüfenkci limanın işletmecisi MET Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ertürk Değer’den brifing aldı....

Burada bulunan Belde Port Limanı'nı ziyaret eden Bakan Tüfenkci limanın işletmecisi MET Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ertürk Değer’den brifing aldı. Türkiye ve AB ülkeleri arasındaki gerilim hakkında konuşan Bakan Tüfenkci, ülkemizdeki Alman firmaları ile ilgili bir soruşturma bulunmadığını ifade etti.

 

ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci daha sonra ise Gebze Ticaret Odası'nın düzenlediği ‘İhracatın Yeni Yıldızları’ ödül törenine katıldı. Törende, 2016 yılında ihracat alanında etkili olan firmalara plaket verildi. Bakan Tüfenkci burada yaptığı konuşmada, yurtdışında bazı sorunların olabildiğini, Türkiye aleyhine kurulmaya çalışılan lobiler veya terör örgütlerinin tehditleriyle iş dünyasının önünün kesilmeye çalışılabileceğini dile getirdi.

 

“TERÖR ÖRGÜTLERİNE RAĞMEN BÜYÜDÜK”

PKK, DEAŞ, FETÖ ve DHKP-C terör örgütleri ile mücadele ederken bile ülkenin hep büyüdüğünü dile getiren Tüfenkci, “Son olarak yüzde 5 düzeyince büyüme sağladık. Siyasi müdahaleler oldu, notumuzu düşürdüler, ama milletimizin, sizlerin gayretinizle, üretiminizle, ihracatınızla onları şaşırttınız. İhracat yapan kardeşlerime ve bunun ticaretini yapan bütün üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi. Tüfenkci, konuşmasının sonunda yabancı sermayeye yönelik her türlü kolaylığı sağladıklarını da sözlerine ekledi.

#

27 Tem 2017 - 16:02 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.