Bakan Işık, İran'a gidiyor

Gelişen Sekiz Ülke (D-8) 4. Sanayi Bakanları Toplantısı, 26-28 Ocak tarihlerinde İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenecek. 26-27 Ocak’ta uzmanlar ve m...

Gelişen Sekiz Ülke (D-8) 4. Sanayi Bakanları Toplantısı, 26-28 Ocak tarihlerinde İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenecek. 26-27 Ocak’ta uzmanlar ve müsteşarlar düzeyinde gerçekleştirilecek teknik toplantıların ardından üçüncü günkü toplantı 28 Ocak'ta D-8 üyesi ülkelerin sanayi bakanları düzeyinde olacak.

 

İRAN’A GİDİYOR

Toplantıya Türkiye'den Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın, özel sektör temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişilik heyetle katılması bekleniyor. D-8’in kurulmasına yönelik ilk adım, Türkiye'nin daveti üzerine İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya'nın katılımıyla 22 Ekim 1996 tarihinde İstanbul'da düzenlenen "Kalkınmada İşbirliği Konferansı" ile atılmıştı. Bu konferansın ardından gerçekleştirilen hazırlık çalışmaları mahiyetindeki üç komisyon ve iki dışişleri bakanları konseyi toplantısını müteakip, 15 Haziran 1997 tarihinde İstanbul'da yapılan Devlet/Hükümet Başkanları Zirvesi ile D-8 resmen kurulmuştu.

#

26 Oca 2015 - 11:18 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.