Bakan Işık'ın korumalarında dikkat çeken detay

Milli Piyade Tüfeği üretimi projesinin devamı olarak nitelendirilen MPT-55'in yakında seri üretimine başlanması planlanıyor. Yerli imkanlarla üretilen...

Milli Piyade Tüfeği üretimi projesinin devamı olarak nitelendirilen MPT-55'in yakında seri üretimine başlanması planlanıyor. Yerli imkanlarla üretilen silah, Bakan Işık'ın talimatı üzerine kendi koruma ekibi tarafından da kullanılmaya başlandı. Işık'ın katıldığı tüm programlarda söz konusu tüfeklerle görev yapan koruma polislerinin, düzenli atış talimi yaptıkları silahın performansından memnun olduğu öğrenildi.

 

EMNİYET GÜÇLERİ TEST EDİYOR

Türk Silahlı Kuvvetlerine Milli Piyade Tüfeği MPT-76 teslimatına başlayan Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunca (MKEK), daha düşük kalibrede ikinci bir silah için başlanan çalışmalarda da sona gelindi. MKEK, Milli Piyade Tüfeğinin 5,56 milimetre versiyonunu da tasarlayıp sertifikasyonunu tamamladı. MPT-55 Piyade Tüfeği, uzun namlulu ve kısa namlulu (Karabin tipi) olarak tasarlandı. NATO standartlarında 30 farklı teste tabi tutulan tüfek, bunlardan başarıyla geçti. 3 kilogram ağırlığına sahip tüfek dakikada 850 atım yapabiliyor. 400 metre etkili menzile sahip tüfek şu anda emniyet güçleri tarafından test amaçlı kullanılıyor. MPT-76'ya oranla daha hafif olan MPT-55'in özellikle meskun mahal çatışmalarında, Özel Kuvvetleri Komutanlığı personeli ve komando birliklerinde kullanılabilecek etkili bir silah olacağı belirtiliyor. Tüfeklerin MİT Müsteşarlığınca da talep edildiği öğrenildi.

 

SESSİZ KURMA ÖZELLİĞİ

MPT-55'in uzun modelinin ise ağırlığı 3 kilo 200 gram. Plastik kompozit şarjörlü tüfeğin üzerine her türlü optik sistem takılabiliyor. MKE uzmanı mühendis Mert Vardar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, MPT-55'in soğuk ve sıcak hava, kum, yağmur ve çamurda atış gibi ağırlaştırılmış 42 testin tamamında başarılı olduğunu belirtti. Tüfekte otomatik ve yarı otomatik kullanım özelliklerinin bulunduğunu ifade eden Vardar, MPT-55'in, kullanıcının yerinin belli olmaması için sessiz kurma özelliğinin de bulunduğunu kaydetti.

 

BAKAN IŞIK ATIŞ YAPMIŞTI

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen, her türlü arazi ve hava şartlarında görev yapma kabiliyetine sahip tüfeklerden ilki, MPT-76'nın seri üretimi tamamlanan bölümü, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumundaki törenle Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmişti. Ocak ayı başındaki törene Milli Savunma Bakanı Işık ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak da katılmıştı. Törenin sonunda silahı atış poligonunda deneyen Bakan Işık ve Orgeneral Çolak, yaptıkları beşer atışta hedefi tam isabetle vurmuştu.

#

26 Mar 2017 - 14:05 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

şefik - önemli olan bu kadar korunmaya ihtiyaç kalmamasıdır. ülkede adalet , huzur, asayiş olsa bakanın böyle korunması gerekmez, halkımızda her gün cinayeye kazaya teröre kurban gitmez,

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 14:05