Bakanlık uyardı: Son gün 31 Mart

Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 2016 takvim yılına ait Yıllık Gelir Vergisi beyannamelerinin verilme ve ilk taksit ödeme süresi 31 Mart 2017...

Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 2016 takvim yılına ait Yıllık Gelir Vergisi beyannamelerinin verilme ve ilk taksit ödeme süresi 31 Mart 2017 Cuma günü biteceği hatırlatıldı ve şöyle denildi:

 

31 MART SON GÜN

“Ticari, zirai ve mesleki faaliyetinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri 2016 yılına ilişkin Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerini 31 Mart 2017 tarihi gün sonuna kadar elektronik ortamda gönderebilecek. Geliri sadece kira, ücret, menkul sermaye iradı veya diğer kazanç ve iratların biri veya bu gelir türlerinin birkaçından oluşan mükellefler yıllık gelir vergisi beyannamelerini Hazır Beyan Sistemi üzerinden 31 Mart 2017 tarihi gün sonuna kadar gönderebilecek.”

 

2 TAKSİTLE

Açıklamada, hesaplanan Gelir Vergisinin, 2017 yılı Mart ve Temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitte ödenmesi gerektiğine işaret edildi. Vergi mükelleflerinin vergilerini, anlaşmalı bankaların internet bankacılığı ile anlaşmalı bankalardan veya tüm vergi dairelerinden ödeyebileceğinin belirtildiği açıklamada yoğunluk sorunları ile karşılaşmamak için beyan ve ödeme işlemlerinin son günlere bırakılmaması uyarısında bulunuldu.

#

29 Mar 2017 - 11:56 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.