Bakü’den selam var

28 Mayıs Azerbaycan Cumhuriyeti’nin 99.ncu kuruluş yıl dönümüdür. Bu yıl ki yıl dönümü kutlamasını Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin desteği ile yemekli ve müzikli olarak Sekapark’taki Haydar Aliyev Kültür Evimizin bahçesinde kutladık.

Azerbaycan’dan gelen İlimler Akademisi Edebiyat Bölümü Başkanı Prof. Asif Rüstemli ve Yeniyurt Sosyal İnkişat Derneği Başkanı Mahire Esedova, AZTV Redaktörü Zernişan Turan ile birlikte Dilber Sultanova, Natig Qasımov katılmışlardı.

Buradaki etkinliğimiz Azerbaycan’da büyük ses getirmiş. Televizyon ve basında geniş bir yer almış. Ayrıca Diaspora Bakanlığı sitesinde yayınlanmıştır.

Gelen konukların tamamı ve Diaspora Bakanlığı Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na çok teşekkür ettiklerini iletmemi rica ettiler. Bende kendilerine kadir kıymet bilen teşekkür ve davetlerini köşemden duyuruyorum. Kardeş Azerbaycan’a uzatılan her el ve davranış mutlaka karşılığını bulmaktadır.

Ayrıca bu etkinliğimizde bize destek veren Büyükşehir Belediyemize ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.

 

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ

Vatanı, bayrağı, Cumhuriyeti koruyup, kollamanın bedeli ağır oluyor. Yapıcılar yanında çokça yıkıcıların olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz ve görüyoruz.

Türkiye dış ve iç destekli terör örgütleri ile savaşmaktadır. Bu yüzden her gün şehit haberleri ile sarsılıyoruz. Yuvalar yıkılıyor, çocuklar öksüz kalıyor, hanımlar dul kalıyor, yıllarca sürecek acılarla yaşamaya mecbur kalıyorlar. Bu yaşadığımız acılar ne ilk ne de son olacak. Değerleri korumanın bedelini şehitlerimizle ödüyoruz.

Nitekim iki gün önce Şırnak’ta helikopter kazasında üst derece komutanların da olduğu 13 şehidimiz adeta hepimizi perişan etti. En ince detaylarına kadar araştırarak bir kez daha bu müessif olayın yaşanmamasını diliyor ve bekliyoruz.

Bu değerli vatan evlatlarının ölümü, aileleri kadar hepimizi üzdü ve kahretti. Ateş düştüğü yeri yaktığı kadar eminim hepimizi yaktı.

Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun. Nur içinde yatsınlar.

 

ZAMLAR HEPİMİZİ BIKTIRDI

Her Ramazan yaklaştıkça otomatik zam yağmuru başlıyor. Bu ne biçim iştir? Anlayan, bilen varsa mantıklı bir izahını yapsınlar. Biz de anlayalım.

Süre gelen bu alışkanlıklar ve uygulamalar Ramazanın özüne aykırı davranışlardır. Her Ramazanda az çok her şeye iğneden ipliğe zam geliyor.

Bu kutsal ayda, inançlarımıza, beklentilerimize uymayan bu fırsatçılara dur diyenler olmayacak mıdır?

Batı ülkelerinde asgari ücretler genellikle 5.000 Lira üzerinde iken etin kilosu 18-22 Lira arasındadır. Bizde 40 Lira ve üzerinde bir fiyatta alınıyor. Buna benzer birçok örneği ele aldığımızda görüyoruz ki Türkiye’de insafsızca, hayâsızca bir soygun içindeyiz.

Hep böyle geldik, böyle mi gidilmesi gerekiyor? Milletin kursağına giden her gıda zamlıdır. Kelimeleri ağırlaştırmak istemiyorum. Ama bu spekülatörler hak yiyor. Bu insafsız uygulamayı yapanlar, yaşam biçimine dönüştürenler şunu bilsinler ki dar gelirlinin, yetimin, öksüzün hakkını yedikleri için her türlü göstermelik ibadet ve inançları samimi değil ve boşunadır. Allah ıslah etsin bunları.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Bilal Dündar - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler