Bal-Türk’ün konuğu tarihçi Ongun oldu

Bal-Türk’ün Balkan Kültür Evi’nde düzenlediği entelektüel sohbetler dizisi, ‘19. yy’dan 20. yy’ın ilk çeyreğine Bulgaristan’ başlıklı bir söyleşi ile...

Bal-Türk’ün Balkan Kültür Evi’nde düzenlediği entelektüel sohbetler dizisi, ‘19. yy’dan 20. yy’ın ilk çeyreğine Bulgaristan’ başlıklı bir söyleşi ile devam etti. Söyleşinin konuğu araştırmacı, tarihçi Berna Çaçan Ongun idi. Bal-Türk Genel Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu, yönetim kurulu üyeleri, Bal-Türk Körfez Şube Başkanı Ziya Baykara ve Istırancalılar Dernek Başkanı Kamil Terzi ile üyelerin katıldığı söyleşi oldukça verimli geçti.

 

FARKLI YAKLAŞIMLARI ANLATILDI

Tarihçi Berna Çaçan Ongun, arşiv belgelerine dayanarak Bulgaristan’ın Vidin vilayetine bağlı Belogradcik kasabasının 19. yy sonu ve 20. yy başındaki değişimini anlattı. Müslüman Türk ahali ve Hıristiyan ahalinin yer ve kişi adlarındaki tercihleri, bölgenin Osmanlı hakimiyetinden çıktıktan sonra Türkçe yerleşim isimlerinin nasıl değiştirildiği bugün devam eden isimler ve bölgeye Bulgar ve Türk yönetiminin farklı yaklaşımları anlatıldı.

#

15 Oca 2017 - 10:57 Kocaeli- Eğitim

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.