Balıkçılara zabıta denetimi

Av mevsimin başlamasıyla balık pazarındaki tezgahlarda balıklar yerini alırken, balık pazarındaki balıkçılar da Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekip...

Av mevsimin başlamasıyla balık pazarındaki tezgahlarda balıklar yerini alırken, balık pazarındaki balıkçılar da Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenli olarak denetimden geçiriliyor
Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı gıda denetim ekipleri, 1 Eylül’de av yasağının sona ermesiyle birlikte balık satış yerlerinde denetim çalışması başlattı. İlçede halka hizmet veren balık satış merkezlerinde periyodik olarak denetimlere başlayan zabıta ekipleri, işyerlerinin faaliyet gösterebilmesi için gerekli olan resmi belgelerin yanı sıra, satışa sunulan deniz mahsullerinin gıda mevzuatlarına uygun olarak satılıp satılmadığını kontrol ediyor.

NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?
Gebzelilerin sağlıklı ve hijyenik ürünler tüketmesini sağlamak amacıyla denetimlerin gıda üretimi ve satışı yapan tüm sektörlerde aralıksız olarak devam edeceğini belirten zabıta müdürlüğü yetkilileri taze deniz ürünleri tüketmeleri hususunda vatandaşları uyardı. Balık ve deniz ürünlerinin taze olup olmadığına ilişkin dikkat edilmesi gereken püf noktaları hakkında bilgi veren zabıta müdürlüğü gıda denetim ekibi yetkilileri derisi parlak ve pulları sağlam gri renkte, gözleri canlı ve parlak, solungaçları parlak kırmızı ve sıkıca kapalı balıkları satın almaları konusunda vatandaşlara önerilerde bulunmayı da ihmal etmedi.

#

06 Eyl 2011 - 14:09 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.