Balkan Gençlik Kampı başladı

Kocaeli Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin eğitim projesi kapsamında Bulgaristan’ın farklı bölgelerinden İzmit’e gelen, lise düzeyindeki...

Kocaeli Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin eğitim projesi kapsamında Bulgaristan’ın farklı bölgelerinden İzmit’e gelen, lise düzeyindeki 77 öğrenci eğitimlere başladı. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında Kocaeli’de bulunan, Türk kökenli öğrenciler 13 günlük kamp programına dahil olacaklar.


SEKAPARK’TA GEZİ

İlk akşam Sekapark Otelde öğrencilerin kayıtları yapıldı ve akşam yemeğinin ardından konaklayacakları yurtlara gittiler. Öğrenciler proje süresince Kocaeli Üniversitesi’nde bulunan yurtlarda kalacaklar. Pazar günü tanışma ve “Drama Eğitimi” ile başlayan program öğleden sonra da Sekapark gezisi ile devam etti. İkinci günden itibaren İzmit Fuar içerisinde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait Sivil Toplum Merkezi’nde devam edecek olan programın sınıf dersleri burada verilecek.


14 AĞUSTOS’TA DÖNÜŞ

Öğrenciler Türkçe, başarı ve şahsiyet eğitimi gibi derslerin yanı sıra, meslek seçimi ve kariyer planlama gibi seminerler, İstanbul ve Bursa Kültür Gezileri, İzmit gezisi, Kocaeli Üniversitesi’nde üniversite tanıtımı, Bilim Merkezi programı, piknik gibi aktivitelere de dahil olacak. Program sonunda gala yemeğinin ardından 14 Ağustos’ta Bulgaristan’a dönüş yapacaklar.

#

02 Ağu 2015 - 12:29 Kocaeli- Spor

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.