Batı Trakya Türkleri kahvaltıda bir araya geldi

Batı Trakya Türkleri  Kültür ve Dayanışma Derneği  üyeleri, Lastik İş Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvakltı programında bir araya geldi. İzmit Bel...

Batı Trakya Türkleri  Kültür ve Dayanışma Derneği  üyeleri, Lastik İş Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvakltı programında bir araya geldi. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan,Batı Trakya Türkleri  Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Necmettin Hüseyinoğlu, Şube Başkanı Lütfü Bodur ve davetlilerin katımıyla gerçekleşen programda Batı Trakya Türkleri ’nin sorunları masaya yatırıldı. Şube Başkanı Lütfü Bodur, programda yaptığı konuşmada 5 yıldır geleneksel hale getirilen aile toplantılarına devam ettiklerini ve bunun birlik ve beraberliklerini gösterdiklerini söyledi. Bodur, “Sorunlarımızı hazırlayıp rapor haline getirip yetkililere bildirmiştik. Biz bu davaya gönül verdiğimiz için takibi bırakmayarak bugünlere geldik. On sorunumuza olum cevap aldık” dedi.

 

Harç sıkıntıları giderilecek

bodur.jpg

Yunanca kurs ve folklor ekibi konusunda da müje vereden Bodur, yakın zamanda bunları da uygulamaya koyacaklarını söyledi. Bodur’un ardından konuşan Batı Trakya Türkleri  Derneği Genel Başkanı Necmettin Hüseyinoğlu, daha önce onlarca kez İzmit’e geldiğini belirterek, “10 tane sorunun çözüldüğüne şahitlik ettik bu hafta. Umarım bunların uygulamaya döküldüğünü de görürüz. Bunlardan bazıları çalışma izni konusu, içimizde dert olan 2 bin 500 tane vatandaşımızın türk vatandaşlığına geçmesi sorunuydu. Bu arkadaşlarımız Türk vatandaşı olacak. Üniversite öğrencilerimizin ödediği harçlar konusunda sıkıntılarımız vardı. Biz alt limite indirmek istedik, ancak hiç harç ödenmeyecek” şeklinde konuştu.

 

Göç müzesi yapmamız lazım

dogan-013.jpg

Ardından konuşan İzmit Belediye Başkanı Doğan, derneğin hemşeri derneğinin ötesinde bir dernek olduğunu vurgulayarak, “Bir anlamda ülkemizi milli anlamda da temsil eden ve bunun için mücadele eden bir dernektir. Selanik’ten kalkarak buraya gelen ve buradaki şehirlerini sahiplenmeleri kültürümüzü yaşatmaları bizim için hemşehri derneğinin çok ötesidir. Lütfü kardeşimizle güzel çalışmalar yaptık. Türkiye’de belki ilk olan anıtımızı yaptık, Yeni Cuma’da çeşmemizi açtık. Daha sonra yaşlılarımızı Batı Trakya’ya götürdük, ağaçlar diktik. Şimdi sıra en önemlisine geldi. Bir göç müzesi yapmamız lazım ve bu sadece müze değil sizlerinden faydalandığı sosyal tesis olmalıdır” dedi. Nuri AKÇAHARMAN

tablo-002.jpg

masa-(1)-001.jpg

#

26 Mar 2017 - 13:23 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.