Başiskele’de çöp konteynerleri yeraltında

Başiskele Belediyesi çöp konteynerlerinin yer altına alınması kapsamında başlattığı çalışmasına 2013 yılında da devam ediyor. Uygulanan bu yeraltı sis...

Başiskele Belediyesi çöp konteynerlerinin yer altına alınması kapsamında başlattığı çalışmasına 2013 yılında da devam ediyor. Uygulanan bu yeraltı sistemi sayesinde çöpler daha sağlıklı koşullarda toplanıyor

Kocaeli’de yeraltı çöp konteyner uygulamasını ilk hayata geçiren ve devam ettiren Başiskele Belediyesi bu çalışmasını yaygınlaştırıyor. Başiskele Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan yeraltı çöp konteyner atölyesinde üretimi devan eden konteynerlerden 2 tanesi daha Aydınkent Mahallesi Konutları’ndan 15 ve 18 ada meydanına monte edildi.

KÖTÜ KOKU SAÇILMIYOR
Bu zamana kadar 2 bin 400 litre hacimli konteyneri 37 noktada yeraltına alan belediye ekipleri tespit edilen noktalara tek tek konteynerleri monte ediyor. Bu sistem sayesinde vatandaşlar evlerinden çıkan evsel atıklarını poşete koyarak konteyner sisteminin bacasından elleriyle dokunmadan ayak pedalına basarak atabiliyor. Ayrıca hayvanlar konteynerin içine giremiyor, etrafa kötü koku saçılmıyor, hatta sinek ve sivrisinek oluşumu da engelleniyor.

#

11 Oca 2013 - 09:33 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.