Başkan Baran, Taşköprülülerin aşure gününde

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ında katıldığı aşure programına ilgi yoğundu. Belediye Başkanı İsmail Baran’a Belediye Başkan Yardımcıları, Bele...

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ında katıldığı aşure programına ilgi yoğundu. Belediye Başkanı İsmail Baran’a Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Derneğimiz Üretimin ve Paylaşımın Olduğu Bir Dernektir

Kocaeli Taşköprülüler Derneği Başkanı Yasin Öztürk yaptığı konuşmada, “Aşure dağıtmanın kendileri için geleneksel hale geldiğini söyledi. Üzüntülü olayları toplumsal barışa dönüştürüp bir tatlı ile barışın öneminin dile getirildiğini anlatan Öztürk, “Anadolu insanı Anadolu’nun her yerinde aşure tatlısını birbirine ikram ederek bir sevgi, bir muhabbet zinciri oluşturmuştur. Derneğimiz de ahilik kurumundan referans alan bir kurum olarak temelinde sevgi, kardeşlik, üretim, paylaşım olan bir dernektir” dedi.

 

Başkan Baran Aşure Dağıttı

Yapılan aşure kazanının başına geçen Belediye Başkanı İsmail Baran dernek üyelerine ve vatandaşa kendi elleriyle aşure ikram etti. Başkan Baran, “Dinimiz de ve tarihimiz de önemli bir yeri bulunan Muharrem ayını her yıl gerçekleştiren dernek üyelerimize teşekkür ediyorum. Aşureyi toplumsal barışın, sevginin ve muhabbete vesile olsun diye dağıtıyor ve tekrarlıyoruz. Sizde bugün burada sevgi ve muhabbeti tekrarlıyorsunuz” dedi.

#

21 Kas 2014 - 17:04 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.