Başkan Karabacak, Gazeteciler Günü’nü kutladı

Mesajında şeffaf bir yönetimin ve demokratik sistemin en önemli unsurlarından bir tanesinin özgür ve tarafsız bir basının varlığı olduğuna dikkat çeke...

Mesajında şeffaf bir yönetimin ve demokratik sistemin en önemli unsurlarından bir tanesinin özgür ve tarafsız bir basının varlığı olduğuna dikkat çeken Başkan Karabacak mesajında şu görüşlere yer verdi.

 

Kişi hak ve özgürlükleri ile  meslek ilkelerine bağlı kalmak koşuluyla insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok önemli bir misyonu üstlenen basın temsilcisi arkadaşlarımız çok iyi biliyoruz ki şartlar ne olursa olsun görevlerini en iyi şekilde yerine getirme adına he türlü fedakârlığı göstermektedirler. Bilginin büyük önem taşıdığı günümüz dünyasında en önemli mesleklerden biri olan gazetecilikte, doğru haber, tarafsızlık ve özel hayata saygının basın çalışanları için öncelikli değerler olduğunu biliyorum. Zor şartlar altında dahi görevlerini yürütme gayreti içinde olan gazeteciler, doğal olarak değişik risklerle karşı karşıyadırlar. Gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması, kuşkusuz ki yerel ve ulusal medyamıza güç katacaktır.

 

Bizlerde yerel idareciler olarak özellikle bölgemizdeki yerel basının sorun ve sıkıntılarının çözümü adına her türlü çabayı göstermekteyiz. Basında çalışan arkadaşlarımızın hep yanında olduk ve bundan sonraki süreçte de yanlarında olmaya devam edeceğiz. Karşılıklı güven ve saygı çerçevesinde bölgemizdeki basın mensubu arkadaşlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak çalışan basınımızın tüm çalışanlarını bir kez daha tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

#

09 Oca 2015 - 14:50 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.