Başkan Ünal Köken, Kandıra’nın kaderini değiştirmekte kararlı!

30 Mart 2014’te yapılan seçimde AKP’dan Kandıra Belediye Başkanı seçilen Ünal Köken, Kandıra’da çıtayı yükseltmeyi hedefliyor.

Ünal Köken, belediye başkanı seçilmeden önce verdiği röportajda şunları söylemişti;

**

“Ya turizm olsun, ya tarım.

Kandıra’mızın İzmit arasında kalan bölge ve Sakarya yolu güzergahı tarım için çok uygun yerler.

Buralarda organik tarımlar, hobi bahçeleri özellikle yaz döneminde turistleri buralara çekerek, bizzat ürünlerini yerinden satılmasını sağlayacağız.

**
Bugün Kandıra’da yalnızca Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin ve İSU Genel Müdürlüğümüzün yatırımlarını görmekteyiz.

Kandıra’mıza ait yatırımları bugüne kadar göremedim.

Kandıra da doğduk, sürekli gidip geliyorum.

Ben, Kandıra’nın köylerinde büyüdüm.

23 yaşına kadarki hayatım Kandıra’da geçti.

O günden bugüne şehirleşme adına baktığımızda Kandıra hep aynı, hiçbir değişiklik yok. Sahillerimizde Kerpe dışında yemek yenecek yer yok.
**
Kandıra’nın merkezi ve köylerinde her türlü faaliyetleri takip ediyordum.

Köylerimizde artık sadece yaşlılar kaldı.

Bu net ve ortada.

Kandıra’da tarım olması için genç insanlar lazım.

Yaşlı insanımızla bu tarımı yapamayız, genç insan gücü ve teknoloji yani makineler lazım.

 Nereye gitmiş bu gençler?

Neden Kandıra’da genç nüfus kalmamış?

Genç nüfus hep iş aramak için Kandıra’yı terk etti.

İş bulan geri gelmedi.

Yuvasını kurduğu yerde yaşamaya başladı. Kandıra’ya dönüş yok”

**

Köken, seçimden önce Kandıra’nın profilini çizdi…

Seçim yapıldı ve Köken seçimi kazandı…

Köken şimdi Kandıra’yı geliştirmek için projelerini devreye sokmaya başladı.

Kandıra Belediyesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) işbirliği yapıyor.

**

Konuyla ilgili bilgi veren Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, “ Kandıra Belediye ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı arasında ilçemizin plan gelişmesini sağlanması amacıyla imar planlarının yenilenmesine yol gösterici mekansal gelişim strateji çerçevesinin Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından 11 Ağustos 2014 (bugün) tarihinde belediyemizle iş birliği protokolü imzalanacak” dedi. Protokol saat 12.00’de Kandıra Kerpe Verd Otel’de imzalanacak. Biz de bu protokolün Kandıra’ya hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz.

 

İSU Kandıra’da Kocabıyık’ın yerine Medine Cici atandı

İSU Kandıra Şube Müdürlüğü görevini yürüten Ramazan Kocabıyık, İSU Destek Hizmetleri Daire Başkanlığında Destek Hizmetleri Müdürlüğü görevine atandı. Kocabıyık’ın yerine İSU Kandıra Şube Müdürlüğü’ne ise Kandıra İçmesuyu Arıtma Tesisleri Sorumlusu Medine Cici atandı. İSU Kandıra’da bugün görev devir tesliminin yapılacağı öğrenildi.

CHP’li Veziroğlu açıklama yaptı

Büyükşehir eski Genel Sekreteri CHP’li Kadri Veziroğlu, Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmit mitinginde halkı kandırmaya yönelik bilgi verdiğini söyleyerek bir açıklama gönderdi. Açıklamayı birlikte okuyalım; “ Tayyip Erdoğan İzmit'te yaptığı mitingde halkı kandırmaya yönelik bilgiler vermiştir. Başta Dilovası olmak üzere Kocaeli'nin birçok yerinde zehir saçmaya devam eden sanayi kuruluşlarından hiç bahsetmeyen Erdoğan, devletin resmi belgelerinde yer almayan hastanelerden bahsetmiştir. Halkı kandırmaya çalışanlar devletin resmi belgeleri ile cevapları varsa açıklamamızı yalanlayabilirler. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından bu açıklamayı yapma zorunluluğu ile ve saygıyla kamuoyuna sunuyorum”… Açıklama böyle. Yorum sizin…

 

Derince’nin ilk hamamı hayırlı olsun

Derince’nin ilk hamamı nihayet faaliyete geçti. İzmit Fethiye Caddesi’ndeki hamamın işletmecisi olan İskender Sarıkaya ve Şerif Ağca, Derince’nin ilk hamamını hizmete açtı. Derince Belediyesi tarafından Eski Liman Yolu’na yapılan hamam Sarıkaya ve Ağca tarafından 10 yıllığına kiralandı. Hamam şimdilik sadece erkeklere.

Toltar’a tapu tepkisi

Hazine arazileri kira bedeli ödemelerinde  kendilerine göre fiyatların yüksek olduğunu söyleyen ve bu konuda mağdur olan Dilovalı 40 aile, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar'dan yardım istedi. Toltar bu konu ile ilgilenmedi. Halk önceki gün Sahil Restaurant'da düzenlenen toplantı sonrasında Toltar ile bir kez daha görüşmek istedi. Vatandaşlar ile Toltar konuyu görüşürken, AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, konuya el attı. Civelek, sorunu çözeceğini söyleyince ortamı yumuşattı. Bakalım, Dilovası’ndaki sıkıntı çözülecek mi?

 

CHP’li Öğüt, tırpan salladı

CHP Ardahan Milletvekili Gebzeli iş adamı Ensar Öğüt, Göle ilçesinin köylerini adım adım gezerken, Kuzupınar’da tarlada tırpan biçen vatandaşlarla karşılaştı. Öğüt, vatandaşın elinden tırpanı alarak otları biçti. Tırpanı iyi sallayan Öğüt, ustalığını gösterdi. 30 Mart 2014’teki yerel seçimlerde CHP’den Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olmayı hayal eden Öğüt, bakalım 2015’teki genel seçimlerde nasıl bir strateji uygulayacak.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler