Başkan’dan Regaib kandili mesajı

Bütün İslâm dünyasında manevi bir bahar iklimi oluşturan Regaib Kandili Kocaeli’mizde de huşu içinde kutlanıyor. Kandille ilgili bir mesaj yayınlayan...

Bütün İslâm dünyasında manevi bir bahar iklimi oluşturan Regaib Kandili Kocaeli’mizde de huşu içinde kutlanıyor. Kandille ilgili bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı bütün hemşehrilerinin İslâm dünyasının kandilini kutladı.Başkan İbrahim Karaosmanoğlu mesajında, “Regaib Kandili ile başlayıp Kadir Gecesi ile sona eren üç aylar, Müslümanlar için manevi bir hasat mevsimidir. Bunu iyi değerlendirmek ve mevsimin manevî hasatını toplamak her Müslüman için büyük bir fırsattır” dedi.

 

Beraberliğimizi korumak için çaba harcamalıyız

Başkan Karaosmanoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bereket ve maneviyat mevsimi olarak nitelendirdiğimiz mübarek üç aylara girmiş bulunmaktayız. Üç ayların müjdecisi olan Regaib Kandili’nin de hayatımızda çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri var. Aynı zamanda On bir ayın sultanı Ramazan Ayı'nın gelişini de müjdeleyen Regaib Kandili, bütün İslâm dünyası için bir ibadet, dua ve istiğfar ederek maneviyat duygularımızın güçlendiği mukaddes bir gecedir.”Başkan Karaosmanoğlu mesajında; “Regaib kandili bizlere nefsimizin sonu gelmez heveslerinden uzaklaşma, bir bilinç tazeleme imkânı sağlamaktadır. Bereket, feyz ve rahmet kapılarının açık olduğu Regaib Kandili, bütün Müslümanlar için eşsiz bir fırsattır. Bu mübarek geceyi fırsat bilerek elimizi ve gönlümüzü herkese açmalı, menfaat çekişmelerinden uzak durmalı, kardeşlik hislerimizi güçlendirmeli, birlik ve beraberliğimizi korumak için çaba harcamalıyız. Bugün İslâm dünyasında yanan fitne ateşlerinin tez zamanda sönmesi ve yine eskiden olduğu gibi medeniyet ışığının parladığı diyarlar olabilmesi için her birimize büyük vazifeler düşmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle mübarek üç ayları ve Regaib kandilini tebrik ediyor, bu gecenin bütün İslâm âlemi ve ülkemizin birlik ve beraberliğine; insanlığın, barış ve huzura ermesine vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum” dedi.

#

30 Mar 2017 - 01:30 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.