Başkanlar vatandaşı rahatlattı

Yenimahalle bölgesinde kentsel dönüşüm ve 2B uygulaması nedeniyle tedirgin olan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak ve İzmi...

Yenimahalle bölgesinde kentsel dönüşüm ve 2B uygulaması nedeniyle tedirgin olan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak ve İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın sözleriyle rahat bir nefes aldı

Özak ve Doğan, Yenimahalle sakinlerini bilgilendirmek için bölgeye gittiler. Yenimahalle’deki Battal Gazi Camii bahçesindeki bilgilendirme toplantısına Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, mahalle muhtarı Tuncay Aşkın da katıldı.

VATANDAŞIN İÇİ RAHAT OLSUN

Çok sayıda vatandaşın yer aldığı toplantıda konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan “Yenimahalle bölgesindeki kentsel dönüşüm ve 2B arazileri hakkında daha önceden de açıklama yaptığımız halde son günlerde bazı asılsız söylemlerle vatandaşlarımız endişeye sevk edilmektedir. Vatandaşımızın içi rahat olsun, vatandaşın zararına olacak hiçbir uygulama yapılmıyor. Son zamanlarda bazı siyasi parti mensupları bilgi kirliliği yaratarak bundan çıkar sağlama yoluna gitmektedir. Yenimahalle bölgemizde 2B ve Kentsel Dönüşüm konusunda yaşanan bilgi kirliliği vatandaşımızın kafasını karıştırmış ve onları huzursuz etmiştir. Bu konulara resmi olarak açıklık getirmek ve vatandaşımıza doğru bilgiyi vermek bizim görevimizdir. Söz konusu bölgede Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 2B arazileri konusunda herhangi bir talebi kalmamıştır. 2B arazisi olan vatandaşlar yasal işlemlerini yapmak, devir işlemlerini tamamlamak için defterdarlığa giderek işlemlerini yapabilirler. Vatandaşın faydasına olan her yerdeyiz, vatandaşa hizmet için varız” dedi.

VATANDAŞIN RIZASI ALINACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak da “Mahallemizde kentsel dönüşüm sınırlı bir alanda ve yol kenarında kalan bölgede uygulanacaktır. Belirlenen bu alan ticari alan olarak düzenlenecek ve Yenimahalle’nin değerini ve yaşam kalitesini arttıracaktır. Henüz uygulama safhasında olmayan bu işlemler için uygulama evresi başlatıldığında vatandaşın rızası alınacak ve herhangi bir zorlama asla yapılmayacaktır” şeklinde konuştu. Başkanların yaptığı açıklamalar vatandaşların derin bir nefes almasını sağladı. Bölgedeki yaklaşık 300 parsel 2B arazisi bulunduğu öğrenildi.

#

14 Haz 2013 - 20:13 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.