BAŞSİAD, İş’te Gelişim programını gerçekleştirdi

Wellborn Luxury Otel’de gerçekleştirilen eğitimde Kocaeli Ortak Sağlık Güvenlik Birimi adına Ahmet Hatipoğlu, BAŞSİAD üyelerine İşverenler tarafından...

Wellborn Luxury Otel’de gerçekleştirilen eğitimde Kocaeli Ortak Sağlık Güvenlik Birimi adına Ahmet Hatipoğlu, BAŞSİAD üyelerine İşverenler tarafından bilinmesi gerekenler konulu eğitimi gerçekleştirdi. Organizasyona BAŞSİAD yönetim kurulu ve üyelerinin yanı sıra, yeni üye adayı firmalarda katılım gösterdi.

 

GÜNCEL VE ÖNEMLİ BİLGİLER

Ahmet Hatipoğlu, eğitime katılan firma temsilcilerine “Yeni iş güvenliği yasalarının işverene yüklediği sorumlulukların detaylarını, iş kazalarının önlenmesinin daha kolay ve ucuz olduğunu, çalışan hakları ve yasalarının yükümlülüklerini" detaylı bir biçimde anlattı. Öte yandan Hatipoğlu, birçok güncel ve önemli bilgiyi BAŞSİAD üyelerine aktararak, yaşanmış tecrübelerinden çeşitli iş kazalarını anlattı.

 

Yaşanan iş kazalarının sebep- sonuç ilişkilerinden örnekler verirken işverenin karşılaşacağı tüm olayları sırasıyla örneklendiren Hatipoğlu, alınması gerekli önlemler ile bu sürecin yaşanmasına engel olmanın ne kadar ucuz ve uygulanabilir olduğunu gösterdi. Daha önceden tecrübe edilmiş sorunları göz önüne alarak çalışmalarını sürdüren OSGB firmalarının, firmalara butik hizmet verdiğini ve her firmanın iş koluna göre alması gereken önlemlerin değişiklik gösterdiğine değinen Hatipoğlu, bizlerin hazırlamış olduğu raporlar ve istemiş olduğumuz periyodik kontrol raporları hayat kurtarır önlemler olduğunun unutulmaması gerektiğini ve risk analizi yaptırmayan tüm işletmelerin acilen yapmaları ve/veya yaptırmaları gerektiğinin altını çizdi. Başsiad eğitim ve inovasyon komisyonu başkanı Emrullah Keskin önderliğinde komisyonunun düzenlemiş olduğunu eğitim hazırlanışı ve sunuşundan, soru cevap bölümüne kadar oldukça interaktif ve katılımı yüksek gerçekleşti.

 

Kocaeli OSGB firması adına Ahmet Hatipoğlu'na Teşekkür plaketi sunan Başsiad Yönetim Kurulu Başkanı Barış Arat, eğitimlerimizin hızla devam edeceğini, sosyal medya hesaplarımızdan, www.bassiad.org adresimizden takip etmelerini ve bu eğitimlerim tüm işveren ve işveren temsilcilerine açık olduğunu belirterek katılımcılara da teşekkürlerini iletti.

#

03 Mar 2015 - 11:14 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.