BAŞSİAD’dan Uzunkaya’ya ziyaret

Başarılı İş Adamları Derneği (BAŞSİAD) yönetim kurulu başkanı Barış Arat, tahkim komisyonu başkanı Av. Batuhan Kandemir, İç ve Dış Ticaret Komisyonu B...

BAŞSİAD’dan Uzunkaya’ya ziyaret
Haber albümü için resme tıklayın

Başarılı İş Adamları Derneği (BAŞSİAD) yönetim kurulu başkanı Barış Arat, tahkim komisyonu başkanı Av. Batuhan Kandemir, İç ve Dış Ticaret Komisyonu Başkanı Erdiniç Küçkateş ve yönetim kurulu üyesi Özgür Akçelik dün bir araya gelerek İl Ticaret Müdürü Veysi Uzunkaya’yı ziyaret etti.

 

BİRÇOK PROJE ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUZ

Kentimizin tanınmış başarılı iş adamı derneklerinden BAŞSİAD yönetimi, İl Ticaret Müdürü Uzunkaya’ya gerçekleştirdikleri ziyarette,  tanışmaya tek tek kendilerini tanıtarak başladı. Ziyarette yönetim kurulu adına Başkan Barış Arat, BAŞSİAD ile bilgiler vererek derneklerinin kuruluş amacından, kentte gerçekleştirdikleri çalışmalardan, gerçekleştirmek istedikleri projelerden ve çalışma alanlarındaki sıkıntılardan bahsetti. Başkan Arat, ‘’Kocaeli’de biz projeler üretmeye çalışıyoruz. Hem kişisel anlamda hem de firmalarımızın gelişmesi için dernek olarak birçok faaliyet yapıyoruz. Birçok sıkıntılı dönemlerden geçiyoruz bunu atlatmak için de birlik olmak ve zarara gören arkadaşımız varsa ona destek olamaya çalışalım bu dönemde birlik olursak zaten bizi kimse yıkamaz. Sağ olsun diğer yönetim kurulu üyelerimizle birlikte daha çok çalıştık. Daha önce hiç yurt dışı görmemiş firmasına hiç döviz kazandırmamış firmaları tespit ederek çalışmalar yaptık. Derneğimizi kurduğumuz hafta yurt dışına çıktık. Gittiğimiz ülkelerde birçok şey öğrendik. Diğer arkadaşlarımız da şimdi yurt dışında ticaret yapmaya başladı ‘’ ifadelerinde bulundu.

img_0320.jpg

PROJE GERÇEKLEŞTİREMİYORUZ

Konuşmasının devamında Başkan Arat, ‘’Kocaeli’de yapılan tüm fuarlara dernek olarak katıldık. Bizim bu işten hiçbir kazancımız yok aslında hep harcıyoruz. Tek derdimiz var biz Kocaeli’de aynı fikri konuşup bir şeyleri geliştirelim bugünü değil beş sene sonrasında düşünerek daha büyük işletmelere sahip olalım. Aynı sektörde aynı firmalarla iş yapan arkadaşları aynı masaya oturtabildik. Bize kızanlarda oldu ama şimdi beraber ticaret yapmaya başladılar. Bunalar zor şeyler değil sadece biraz daha özen göstermek ve istemekle alakalı. Üzülerek söylüyorum ama Ticaret Odası ile birlikte hiçbir proje gerçekleştiremiyoruz bütün işlerimiz askıda. Şuanda esnafın birçok sorunu var. Ben bizzat çarşıda esnafı gezerek sorunlarını dinledim. Bir proje hazırladık. Projemizde araştırmalar yaparak esnafa can suyu olacak öneriler bulduk. Bizim bir İnterteks fuar alanımız var esnafımızı alalım biz kendi araçlarımızı da tahsis ederek, bir alışveriş festivali yapalım. Tüm halkımız gelsin diğer şehirlere de gidelim anlatalım şehirlerden de insanlar gelsin ancak projemiz bir sonuç alamadı ‘’ dedi. İl Ticaret Müdürü Uzunkaya, BAŞSİAD gibi derneklerde bulunan düşünceli iş adamlarına bu ülkenin ve bu şehrin ihtiyacı olduğunu belirtti. Önemli projeler üreten sanayici ve tacirin her zaman yanında olduğunu dile getiren Uzunkaya, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ve önemli sorunları çözme konusunda her zaman yanlarında olduğunun da altını çizdi. Serkan BORLAK

#

21 Oca 2017 - 12:51 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.