Batı Trakya Türkleri'nin Büyükşehir'den bir isteği var

Batı Trakya Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Yenişehir Mahallesi Adnan Menderes Bulvarındaki İzmit şubesi iki etkinliğe birden ev sahipliği ya...

Batı Trakya Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Yenişehir Mahallesi Adnan Menderes Bulvarındaki İzmit şubesi iki etkinliğe birden ev sahipliği yaptı. Etkinliklere Batı Trakya Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Genel Başkanı Necmettin Hüseyin Adaletoğlu, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, AKP İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, İzmit Belediye Meclisi’nin AKP’li üyesi İbrahim Elgin ve CHP’li üyesi Hale Meriç, Büyükşehir Belediyesi STK Şube Müdürü Ufuk Atabay, derneğin eski başkanlardan Cihat Uçar, KYÖD Başkanı Mehmet Toker, Rumeli Türkleri Dernek Başkanı Recep Altıntip, Yalakdere Derneği Başkanı Mustafa Kırbaş, merhum İsmail Süleymanoğlu’nun eşi ve çocukları ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Emeği geçen herkese teşekkür etti

Batı Trakya Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği İzmit Şube Başkanı Lütfi Bodur ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğindeki etkinliklerde derneğin eski şube başkanı merhum İsmail Süleymanoğlu adı verilen eğitim salonunun açılışı gerçekleştirildi. Din Görevlileri Derneği Başkanı Muhammet Arıcı’nın yaptırdığı duanın ardından Muharrem ayı nedeniyle aşure ikramı yapıldı. Açılış konuşmasına yapan Batı Trakya Türkleri Derneği İzmit Şube Başkanı Bodur, içinde bulundukları dernek binasının yapımında katkıları olan ve derneği 49 yıl önce kuranlar ile eski belediye başkanları Fikret Toker ve Halil Yenice ve derneğin eski başkanlarına teşekkür etti.

 

Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz

Bodur, 41 AVM’nin önünde Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan üst geçide Dr. Sadık Ahmet isminin verilmesi için Büyükşehir ve İzmit Belediye Meclislerine teklifte bulunacaklarını belirtti. AKP İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, bu konuyu Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüştüğünü ve üst geçide Dr.Sadık Ahmet isminin verileceği sözünü verdiğini aktardı. Merhum İsmail Süleymanoğlu’nun, derneğe çok büyük hizmetlerinin geçtiğini hatırlatan Batı Trakya Türkleri Derneği Genel Başkanı Necmettin Hüseyin Adaletoğlu, “Dernek genel merkezi olarak 2 yılı çok hareketli geçirdik. Batı Trakyalıların sorunlarının yüzde 90’nını çözdük. Ancak Batı Trakya’da varlık mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. İkinci neslimizi bu davanın içine katmak için gayret edip, birlikte olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Açılış ve konuşmaların ardından davetlilere Muharrem ayı nedeniyle aşure dağıtıldı. Nuri AKÇAHARMAN

dsc_4760.jpg

lutfi-bodur,-konuklara-asure-ikrami.jpg

merhum-islmail-suleymanoglunun-esi-ve-cocuklari-dernek-baskani-lutfi-bodur-ile-ismi-verilen-egitim-salonu-onunde.jpg

#

22 Eki 2017 - 12:00 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.