Battalgazi ihmal kurbanı mı?

Ateşi olduğu için Gebze’de özel bir hastaneye giden ve iğne yaptıran 38 yaşındaki Şazi Battalgazi Orhan eve geldikten bir saat sonra fenalaştı ve yaşa...

Ateşi olduğu için Gebze’de özel bir hastaneye giden ve iğne yaptıran 38 yaşındaki Şazi Battalgazi Orhan eve geldikten bir saat sonra fenalaştı ve yaşamını yitirdi. Battalgazi’nin ani ölümü aileyi perişan etti. Baba Cumali Orhan oğlunun ölümüyle ilgili olarak hastaneyi sorumlu tuttu

Gebze Arapçeşme Mahallesi'nde oturan ve Çelik Halat üretimi yapan bir atölyenin sahibi olan Şazi Battalgazi Orhan, soğuk algınlığı nedeniyle rahatsızlanan oğlu 13 yaşındaki Poyraz Orhan'ı özel bir hastaneye götürdü.
KENDİSİNE DE İĞNE YAPTIRDI
Ancak burada, kendisinin de ateşinin yükseldiğini söyleyen Şazi Battalgazi Orhan'a, iddiaya göre isteği üzerine acil serviste iğne yapıldı. Oğlunun tedavisinin de tamamlanmasının ardından baba- oğul yürüyerek eve döndü. Yaklaşık bir saat sonra evinde fenalaşan Şazi Battalgazi Orhan için ambulans istendi. 112 ambulansı ile hastaneye götürülen Şazi Battalgazi Orhan yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
YAKINLARI HASTANEYİ SORUMLU TUTTU
Oğlunun yanlış iğne sonucu öldüğünü iddia eden ve hastaneyi sorumlu tutan baba Cumali Orhan şunları söyledi: “Torunum Poyraz rahatsızlanınca, babası onu saat 21.00 sıralarında hastaneye götürmüş. Kendisinin de ateşi olduğu için iğne yapılmasını istemiş. Bunun üzerine bir hemşire birkaç tane ilacı karıştırarak oğluma iğne yapmış. Eve geldiğinde oğlum fenalaşınca ambulansı aradık. Hastaneye götürüldü ve yaklaşık yarım saat müdahale sonrasında oğlum öldü. Oğlumuzun ölümünde hastanenin ihmali var" diye konuştu.
İKİ YAVRUMU YETİM BIRAKTILAR
Eşinin hastaneye sağlam girdiğini söyleyen eşi Sibel Orhan, "Hastanede iyileşsin diye iğne yapılır. Eşim hastaneye sapa sağlam girdi ve bir saat içersinde yaşamını yitirdi. Eşimi bir saat içersinde elimden aldılar ve iki yavrumu yetim bıraktılar. Eşime nasıl iğne vurdular ki öldürdüler" diyerek gözyaşı döktü.
SİNİR KRİZİ GEÇİRDİLER
Cenazenin morgdan eve getirilişi sırasında yakınları sinir krizi geçirdi. Ölen Şazi Battalgazi Orhan'ın kız kardeşleri Şeyda ile Ayfer Orhan ağlayarak, “Bizim canımız yandı başkalarının canı yanmasın. Çocuklarımızı ağlar bıraktılar. Benim yeğenimin boynunu bükük bıraktılar. O doktorların da canı yanacak. O hastaneden şikayetçiyiz sonuna kadar. O hastanenin kapanmasını istiyoruz. Bizden başka kimsenin canı yanmasın. Bir iğne yüzünden ağabeyimiz öldü" diye konuştu.
Hastane yetkilileri iddialarla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, Şazi Battalgazi Orhan'ın cenazesi Arapçeşme Camisi'nde öğle vakti kılınan namazın ardından gözyaşları arasında Gebze Pelitli Mezarlığı'nda toprağa verildi.

#

30 Ara 2013 - 16:26 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.