Bayraktar: Taş çekirdekli meyvelerden 5.6 milyar lira kazanıyoruz

Bayraktar, yaptığı açıklamada, taş çekirdekli meyvelerin ülke meyveciliğinde önemli bir yere sahip olduğunu, değer olarak toplam meyve üretiminin yüzd...

Bayraktar, yaptığı açıklamada, taş çekirdekli meyvelerin ülke meyveciliğinde önemli bir yere sahip olduğunu, değer olarak toplam meyve üretiminin yüzde 13.7'sini, toplam bitkisel üretimin yüzde 4.7'sini karşılayan 5 meyvede, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) rakamlarına göre, Türkiye'nin dünya üretiminin yüzde 6.3'ünü gerçekleştirdiğini vurguladı.

 

ORANLARI AÇIKLADI

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye'nin dünya üretimlerinde kirazda yüzde 22.2; kayısıda yüzde 20.1; vişnede yüzde 12.7; şeftalide yüzde 3.1 ve erikte yüzde 2.6'sını gerçekleştirdiğini belirtti. Bu üretim hacimleriyle Türkiye'nin kayısı ve kiraz üretiminde 1'inci, vişnede 2'inci, şeftali ve erikte 6'ıncı sırada bulunduğunu dile getiren Bayraktar, "2015 yılında Türkiye,1 milyar 790.5 milyon liralık kayısı, 1 milyar 794.4 milyon liralık kiraz, 1 milyar 107.2 milyon liralık şeftali, 579.1 milyon liralık erik, 360.4 milyon liralık vişne üretti. 5 taş çekirdekli üründe toplam üretim, 5 milyar 631.6 milyon lirayı buldu" dedi.

#

27 Şub 2017 - 14:09 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.