Bayram boyunca ulaşım hizmetleri ücretsiz

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda ulaşım konusunda vatandaşlara ücretsiz hizmetler sunuyor. Kurban Bayramı boyunca Parkotomatlar, meza...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda ulaşım konusunda vatandaşlara ücretsiz hizmetler sunuyor. Kurban Bayramı boyunca Parkotomatlar, mezarlıklara ulaşım ve belediye otobüsleri ücretsiz olacak.

 

BAYRAM BOYUNCA GEÇERLİ

Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda vatandaşların şehir içindeki ziyaretlerinde park sorunu yaşamamaları için gerekli tedbirleri aldı. Bu doğrultuda bayram süresince 12-13-14 ve 15 Eylül günlerini kapsayacak şekilde parkomatlı otoparklardan ücret alınmayacak.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı süresince vatandaşların dost ve akrabalarıyla bir araya gelebilmelerini sağlamak amacıyla ücretsiz ulaşım hizmeti verecek. Bu kapsamda 2016/9135 sayılı Bakanlar Kurulu kararına istinaden Kurban Bayramı’nın başladığı 12 Eylül Pazartesi gününden itibaren vatandaşlar ücretsiz ulaşımdan yararlanacak. Vatandaşlar ücretsiz ulaşımdan Kurban Bayramı’nın sona erdiği 15 Eylül Perşembe gününe kadar faydalanabilecek. Vatandaşların memnuniyetini kazanan hizmet hem kara hem de deniz ulaşımında geçerli olacak. Ücretsiz ulaşıma 200 numaralı İzmit-Tuzla hattı dahil olmayacak.

 

200 VE 305 NUMARALI HATLAR

Öte yandan Kurban Bayramı süresince 200 (İzmit-Tuzla) ve 305 (Dilovası-İzmit) numaralı hatlar hafta içinde olduğu gibi aynı saat ve seferlerde hizmet verecek.

 

MEZARLIKLARA ÜCRETSİZ ULAŞIM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara Kurban Bayramı’nda mezarlık ziyaretlerine ücretsiz olarak gitme imkanı sunacak. Bu kapsamda Asri Mezarlık, Bağçeşme Mezarlığı ve Kent Mezarlığı’nda bulunan kabristanlara ücretsiz ulaşım hizmeti verilecek. Mezarlık ziyaretine gidecek vatandaşların ulaşımları için arefe günü ve bayramın birinci günü mezarlıklara ücretsiz servis sağlanacak. Mezarlıklara Batı Terminali’nden sabah 08.00 itibariyle saat 17.00’ye kadar her saat başı ücretsiz servisler kaldırılacak.

 

SERVİS GÜZERGAHLARI

Batı Terminali’nden kalkacak olan servisler, Bağçeşme Mezarlığı’na gidecek olan vatandaşlar için; Batı Terminali-Cumhuriyet Caddesi-Alemdar Caddesi-Çocuk Parkı(İzmit Lisesi Önü)- Yeni Turan-Bağçeşme güzergahını izleyecek. Asri Mezarlığa gidecek olan vatandaşlar için; Batı Terminali-Kuzey Yanyol-Leyla Atakan Caddesi-Santral-M. Ali Paşa-Üçyol- Eski İstanbul Yolu-Asri Mezarlık güzergahı belirlenirken Kent Mezarlığı’na ziyarete gidecek olan vatandaşlar için; Batı Terminali-Kuzey Yanyol-Leyla Atakan Caddesi -Santral-M. Ali Paşa-Üçyol-Eski İstanbul Yolu-Kent Mezarlığı güzergahı kullanılacak.

 

24 SAAT GÖREV BAŞINDA

Büyükşehir Belediyesi ayrıca Kurban Bayramı süresince mezarlık hizmetlerini sürdürecek. Asri Mezarlık’ta 7 gün 24 saat hizmet verilecek. Vatandaşlar 188 Cenaze Hizmetleri numarası ile bayramda da defin işlemlerini gerçekleştirebilecek.

 

#

09 Eyl 2016 - 12:24 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.