Bayramda hizmete giriyor

İstanbul ile İzmir arasındaki yolu 3 buçuk saate düşürecek olan Osman Gazi Köprüsü'nün inşaatında son aşamaya gelindi. Köprünün Ramazan Bayramı'ndan...

İstanbul ile İzmir arasındaki yolu 3 buçuk saate düşürecek olan Osman Gazi Köprüsü'nün inşaatında son aşamaya gelindi. Köprünün Ramazan Bayramı'ndan önce açılması bekleniyor.

İstanbul-Bursa-İzmir otoyolunun en önemli parçası olan Osman Gazi Köprüsü'nde son aşamaya gelindi. Köprü üzerindeki parçaların işçiler tarafından paslanmayı önleyici özel boya ile kaplanmasının ardından asfaltlama çalışmalarına geçileceği bildirildi. Köprünün kısa sürede asfaltlanması ile birlikte Ramazan Bayramı'ndan önce trafiğe açılması planlanıyor. 252 metre yüksekliğe sahip dev ayakları ve 550 metre uzunluğundaki iki ayak arası açıklığı ile dünyanın en büyük dördüncü asma köprüsü olma özelliğini taşıyan Osman Gazi Köprüsü, deniz seviyesinden 65 metre yükseklikte 3 gidiş, 3 geliş ve 1 hizmet şeridi ile trafiğe açılacak. 

 

İstanbul'dan İzmir'e giden sürücülerin yaklaşık 60 dakikada geçtiği İzmit Körfezi geçişini 6 dakikaya indirecek olan Osman Gazi Köprüsü ve bağlantı yolları ile birlikte İstanbul-Bursa-İzmit Otoyolu projesinin büyük bir bölümü tamamlanmış olacak.

#

31 May 2016 - 09:38 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Hasan Kemal - 35$+KDV' ye zor geçilir bu köprüden. Köprü dahil İstanbul-İzmir arasının 180-200 TL olacağı söyleniyor. Bu fiyata hizmet yapıyoruz diye geriniyor zevat.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Mayıs 09:38
01

MUSTAFA - Yaşasın 130 tl ye köprüden geçicez geçmezsekte devlet bizim vergilerimiz ile işletene garanti ücreti ödeyecek ala

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Mayıs 09:38