Belediye İş Hanı kongresi yapıldı Erden yeniden başkan

Belediye İş Hanı Genel Kurul’u Belediye İş Hanı Batı Blok 4.katında bulunan kongre salonunda gerçekleşti. Gerçekleşen kongrede mevcut başkan Muammer...

Belediye İş Hanı Genel Kurul’u Belediye İş Hanı Batı Blok 4.katında bulunan kongre salonunda gerçekleşti. Gerçekleşen kongrede mevcut başkan Muammer Erdem yeninden başkanlık için aday olurken yapılan genel kurulda Nusret Özcan divan başkanlığına seçilirken divan üyeliklerine ise Sedat Budak ve Adnan Aksaç seçildi.

 

‘236 BİN TL BORCUMUZ VAR’

Sabah saatlerinde başlayan kongreye Belediye İş Hanı’nda faaliyet gösteren dernek ve iş yerlerinin temsilcileri yoğun ilgi gösterirken kongrenin devamında faaliyet raporları okundu. Kongrede denetim raporunu okuyan Belediye İş Hanı Denetim Kurulu üyesi olan Kocaeli Dersimliler Dernek Başkanı Ruhi Çelik Belediye İş Hanı’nın toplam 236 bin TL borcu bulunduğunu bun karşılık olarak yaklaşık 265 bin TL alacağı olduğunu ifade etti.

 

’77 TANE KAMERA ÇOK FAZLA’

Çelik konuşmasında Beledi İş Hanı içerisindeki tesisat ve temizlik malzemelerine harcanan giderleri sıralayarak iş hanı içerisinde bulunan güvenlik kameralarının gereğinden fazla olduğunu dile getirdi. Çelik, “Eğer güvenlik sorunumuz varsa iş hanı içerisinde bulunan her katın girişine 1 kamera katların koridor girişlerine de 1 kamera koyarız. Zaten iş hanına kimin girdiğini kimin çıktığını görüyoruz. Ama 77 tane güvenlik kamerası gereksiz harcamadır. Bu anlamda harcamalar konusunda daha duyarlı olması gerekiyor” dedi.

 

‘ENGELLİ ARKADAŞLARIMIZI DÜŞÜNMEDİNİZ’

Çelik’in ardından konuşan Kocaeli Görme Engelliler Derneği Dursun Kahraman ise yaptığı konuşmada Belediye İş Hanı içerisinde bulunan çalışmalarda engelli bireylerin yaşam koşullarının dikkate alınmadığını ifade ederek, “115 bin TL’ye yeni asansörler yapıldı ama engelli arkadaşlarımız asansöre bindiklerinde hangi kata geldiklerini anlamıyorlar. Engelli arkadaşlarımızın yaşam koşullarını daha da iyileştirmek için asansöre ses sensorları koyulamaz mıydı?” diye sordu.

 

‘ÖDEMELER KONUSUNDA DUYARLI OLUN’

Eleştirilere cevap veren mevcut başkan Muammer Erden, “Ben yönetim kurulu başkanlığı boyunca Belediye İş Hanı’nın daha iyi bir noktada olması için elimizden geleni yaptık ancak maalesef iş hanı içerisinde bulunan bürolarda bulunan komşularımızın bazılarından aidatları alamıyoruz. Tuvalet kullanımı konusunda duyarsız davranışlarla karşılaşıyoruz. Geçmiş yönetimde dâhil olmak üzere toplam 236 bin TL borcumuz var ama borcumuzu ödemek konusunda üyelerimizden olumlu bir talep gelmedi. Ödemek konusunda daha da duyarlı olması gerekiyor”  sözlerini kullandı. Kongrede gelir giderlerin denetlenmesi adına bir komisyon kurulması kararı alındı.Serkan BORLAK 

#

06 Şub 2016 - 16:55 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.